Redactia.ro
Home » Știri » Cine era fetiţa de 14 ani, din Neamţ, care a murit la un antrenament la volei: „Şefa clasei, o bijuterie de copil”

Cine era fetiţa de 14 ani, din Neamţ, care a murit la un antrenament la volei: „Şefa clasei, o bijuterie de copil”

comă alcoolică

O tragedie a impresionat, vineri, România. O fetiţă în vârstă de 14 ani legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Piatra-Neamţ a murit după ce în timpul antrenamentului la volei şi-a pierdut conştienţa şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Fetiţa a fost resuscitată pe teren de profesorul acesteia, apoi de cadrele medicale sosite la faţa locului, dar, din păcate, a decedat la spital.

Cum s-a întâmplat tragedia?

Lipsa unui cadru medical și în timpul antrenamentelor sportivilor care se pregătesc de competiții, nu doar la concursuri, expune atât profesorii, cât și elevii, consideră cadrele didactice.

Suntem consternați de această tragedie, unică în istoria ultimilor 20 de ani. Este un semnal de alarmă nu doar pentru liceul nostru, ci pentru toate cluburile sportive din țară: trebuie făcut ceva, fiindcă în timpul antrenamentelor sunt expuși și profesorii, care nu au pregătirea necesară, și elevii, câtă vreme legea nu ne permite să angajăm un cadru medical.

Doamna doctor specialist de medicină sportivă este un medic cu experiență, de altfel unicul, nu doar din județul nostru și chiar eu am avut sportiv pe care, în anul 2002, doamna doctor l-a depistat cu probleme și nu i-a dat viza, ci l-a trimis la consult de specialitate. Acest copil care a murit astăzi era legitimat la noi din anul 2020, revenise după o pauză„, a afirmat directorul LPS Piatra-Neamț.

Cine era sportiva?

Fata era în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Elena Cuza” și cunoscută drept o elevă deosebită.

Eu încă nu pot să cred. Era o bijuterie de copil, foarte bună la învățătură, serioasă, șefa clasei. A venit la noi în clasa a V-a, prin transfer de la școala „Nicu Albu”. Este o situație absolut fără cuvinte și în acest moment nu știu dacă a fost un accident sau o problemă de sănătate. Dar ce știu este că fetița era admirabilă”, a declarat Dumitru Letos, directorul școlii „Elena Cuza”.

Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ucidere din culpă. Anchetatorii aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale privind cauza decesului pentru a continua ancheta în acest caz.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: