Redactia.ro
Home » Știri » Cine era politicianul AUR care și-a pierdut viața în accidentul de motor. Din nefericire și iubita sa avut un sfârșit fatal

Cine era politicianul AUR care și-a pierdut viața în accidentul de motor. Din nefericire și iubita sa avut un sfârșit fatal

Un accident tragic a avut loc în localitatea Șcheia din Iași, unde un politician și iubita lui, care se deplasau cu motocicleta la viteză mare, au lovit mortal un pieton. Evenimentul a dus la moartea instantanee a pietonului și a celor doi motocicliști. Localnicii sunt în stare de șoc, descriind cum cei doi erau cunoscuți pentru condusul lor periculos. O cameră de supraveghere a surprins ultimele momente înaintea tragediei, oferind o imagine clară a evenimentelor care au dus la acest dezastru.

Detalii ale accidentului

Paul Ionașcu, fost candidat AUR la o primărie din Iași, și iubita sa, Bianca, goneau pe șoseaua din Șcheia. Încurajați de drumul liber, motocicleta pe care se aflau a ajuns la o viteză foarte mare. În vârstă de 44 de ani, Paul nu a mai putut evita un pieton care a făcut un pas pe carosabil. Pietonul, un bărbat de 58 de ani, se afla chiar în dreptul gospodăriei sale când a fost lovit în plin. După impact, motocicleta a parcurs încă 10-20 de metri și a izbit un cap de pod, proiectându-i pe cei doi ocupanți în șanțul de pe marginea drumului, la câțiva metri distanță.

Reacția localnicilor

Localnicii spun că Paul Ionașcu și Bianca erau cunoscuți în comunitate pentru condusul lor riscant. De multe ori treceau pe lângă pietoni la viteze mari, stârnind teamă printre locuitori. „Era doar o chestiune de timp până să se întâmple ceva grav,” a declarat un martor. Acest accident tragic a confirmat temerile localnicilor și a adus în discuție problema vitezei excesive pe drumurile publice.

Politicianul și cariera sa

Paul Ionașcu era cunoscut în localitate nu doar pentru pasiunea sa pentru motociclete, ci și pentru activitatea sa politică. Cântăreț la petreceri, popularitatea locală l-a determinat să candideze pentru funcția de primar din partea partidului AUR. Deși nu a avut succes, obținând doar 56 de voturi și ratând la limită poziția de consilier local, Paul a rămas o figură cunoscută în comună. Iubita sa, Bianca, era și ea implicată politic, fiind pe aceleași liste de consilieri locali.

Statistici și probleme legate de viteza excesivă

Accidentul din Șcheia este doar unul dintre multele evenimente tragice cauzate de viteza excesivă pe șoselele din România. În ultimii ani, aproape 100 de persoane și-au pierdut viața anual în accidente de motocicletă, iar între 300 și 400 de persoane au fost rănite. Mania vitezei, mai ales în rândul motocicliștilor, rămâne o problemă majoră de siguranță rutieră.

Viteza și riscul pe șosele

Condusul cu viteză mare pe drumurile publice crește exponențial riscul de accidente grave și mortale. Motocicletele, prin natura lor, sunt mai puțin stabile și oferă o protecție minimă în caz de coliziune. Acest lucru face ca accidentele de motocicletă să fie adesea mult mai severe comparativ cu cele care implică autoturisme. Experții în siguranță rutieră subliniază necesitatea unei conduceri prudente și respectarea limitelor de viteză pentru a reduce riscul de accidente.

Campanii de conștientizare și măsuri preventive

Pentru a combate problema vitezei excesive, autoritățile desfășoară diverse campanii de conștientizare și implementează măsuri preventive. Acestea includ controale de viteză mai riguroase, amenzi mai mari pentru depășirea limitelor de viteză și programe educaționale destinate tinerilor motocicliști. Totuși, impactul acestor măsuri depinde foarte mult de respectarea și aplicarea lor continuă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: