Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Alexandra Bulat, femeia care ar putea deveni, astăzi, primul român ales în Parlamentul Britanic

Cine este Alexandra Bulat, femeia care ar putea deveni, astăzi, primul român ales în Parlamentul Britanic

Cine este Alexandra Bulat. Sursă foto: X

Alexandra Bulat, deja cunoscută ca primul consilier local român din Marea Britanie, ar putea scrie din nou istorie în alegerile generale de joi. Bulat candidează din partea Partidului Laburist, care este favoritul principal pentru câștigarea scrutinului legislativ.

Ea ar putea deveni primul cetățean român ales în Parlamentul Marii Britanii, reprezentând circumscripția Huntingdon din comitatul Cambridgeshire, situată în partea central-estică a Angliei.

„După paisprezece ani de guvernare conservatoare, Marea Britanie este disperată pentru o schimbare, iar eu fac parte din această schimbare – iar alegătorii, de la Keyston la Colne, de la Somersham la Sawtry, vor vota astăzi pentru schimbare. Toate sondajele spun că sunt umăr la umăr cu candidatul conservator”, a scris Alexandra Bulat, pe X.

Într-un mesaj publicat miercuri, ea a povestit despre drumul său până la candidatura pentru Parlamentul britanic

„Este prima dată când votez la alegeri generale – după ce am devenit cetățean britanic în urmă cu 4 ani. Nu mi-aș fi putut imagina niciodată când m-am mutat în Marea Britanie în urmă cu 12 ani că voi fi cetățean, consilier și acum candidatul laburist în Huntingdon. Au fost atât de mulți oameni în timpul călătoriei mele în politică care m-au susținut – sunt în politică pentru că vreau să folosesc experiența mea trăită, precum și experiențele mele în câmpul muncii și în administrația locală pentru a crea oportunități pentru alții – în special pentru cei care nu au fost la fel de norocoși precum am fost.

Această campanie a fost posibilă doar datorită sutelor de ore de voluntariat, de la împărțitul de pliante după miezul nopții, după zile de muncă și ședințe de consiliu, până la sondajele de weekend prin orașe și sate, până la videoclipurile zilnice de pe rețelele sociale care arată unele dintre realitățile campaniei. Oricare ar fi rezultatul de mâine, voi fi veșnic recunoscătoare tuturor celor care m-au susținut în această călătorie uimitoare”, a scris Alexandra Bulat, pe rețeaua socială X.

 

Alexandra Bulat trăiește în Regatul Unit din 2012

Este licențiată în Sociologie și Studii Media, la University College Londra și are un doctorat în sociologie politică și studii de migrație la Cambridge.

În 6 mai 2021, Alexandra a obținut primul loc la alegerile locale din circumscripția Abbey din orașul Cambridge, câștigând un mandat de consilier cu 41.77% din voturi.

„Am locuit în Regatul Unit în 1997 pentru câteva luni. Pe atunci aveam trei ani, iar tată a lucrat un timp în sistemul de sănătate britanic. Deși voiam, n-am reușit atunci să ne stabilim aici, dar am rămas cu dorința de a face asta și iată că în cele din urmă m-am întors”, mărturisește tânăra.

Candidatura sa pentru Parlamentul britanic nu este doar un pas personal important, ci și un simbol al diversității și incluziunii în politică. Alexandra Bulat reprezintă un exemplu pentru românii din diaspora, arătând că implicarea și determinarea pot deschide uși chiar și în cele mai competitive medii.

Campania sa electorală a fost marcată de eforturi susținute și de mobilizarea voluntarilor care au crezut în viziunea ei pentru o societate mai echitabilă. În fiecare zi, Alexandra a străbătut orașe și sate, discutând cu alegătorii despre nevoile și preocupările lor. Mesajele sale pe rețelele sociale au fost constante și transparente, reflectând nu doar promisiuni electorale, ci și angajamentul autentic de a reprezenta vocea comunității.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: