Redactia.ro
Home » Sport » Cine este cea mai bogată femeie din sport! Simona Halep, locul 9!

Cine este cea mai bogată femeie din sport! Simona Halep, locul 9!

simona halep avere, serena williams, cele mai bogate sportive

Serena Williams și Maria Sharapova sunt cele mai bogate sportive. Cel puțin așa susțin cei de la Yahoo Finance care au alcătuit topul.

Se pare că tenisul este cel mai bănos sport. Primele două locuri în topul celor mai bogate sportive sunt ocupate de Serena Williams și Maria Sharapova. Americanca are o avere estimată undeva la 200 de milioane de dolari. Pe lângă banii obținuți la turnee, Serena încasează o sumă frumoasă și din contractile de sponsorizare sau din publicitate. Chiar dacă s-a retras, Maria Sharapova ocupă locul doi în clasamentul alcătuit de cei de la Yahoo Finance. Rusoaica are o avere estimată la 140 de milioane de dolari. Pe locul trei, surprinzător se află Alexis DeJoria (43 de ani), pilot de Drag Racing care concurează în NHRA, la categoria „Funny Car”. Aceasta a adunat o avere impresionantă, 100 de milioane de dolari. Alexis DeJoria este prima femeie care a concurat în 100 de evenimente Funny Car.

Simona Halep, pe locul 9 în top

O apariție la care nimeni nu se aștepta în acest top este și Danica Sue Patrick, fost pilot de curse. Aceasta a concurat în cursele americane open-wheel. În 2008 a devenit prima și singura femeie deocamdată care a câștigat o cursă IndyCar, Indy Japan 300.
Simona Halep este și ea în topul celor mai bogate sportive. Românca, locul doi în clasamentul mondial are o avere estimată la 30 de milioane de dolari. Constănțeanca împarte poziția a 9-a cu alte două jucătoare de tenis, Caroline Wozniacki și Steffi Graf.
Toți au fost uimiți de averea adunată de Anna Kournikova. Din tenis nu a strâns decât 3,5 milioane de dolari, înainte de a se retrage și niciodată nu a ocupat o poziție mai sus de locul 8 în clasamentul WTA. În total însă, Kournikov are o avere de 50 de milioane de dolari

Cele mai bogate sportive:

1. Serena Williams – Tenis, 200 de milioane de dolari
2. Maria Sharapova – Tenis, 140 de milioane de dolari
3. Alexis DeJoria – Drag Racing, 100 de milioane de dolari
4. Venus Williams – Tenis, 95 de milioane de dolari
5. Danica Patrick – Automobilism, 60 de milioane de dolari
6. Li Na (Tenis) & Anna Kournikova (Tenis) – 50 de milioane de dolari
8. Annika Sorenstam – Golf, 40 de milioane de dolari
9. Caroline Wozniacki (Tenis), Simona Halep (Tenis) & Steffi Graf (Tenis) – 30 de milioane de dolari

Etichete: