Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Daniela Onofrei? Românca a povestit cum a fugit de talibanii din Afganistan

Cine este Daniela Onofrei? Românca a povestit cum a fugit de talibanii din Afganistan

Daniela Onofrei este unul dintre românii aflați în haosul din Kabul. Ea a povestit care este situația tuturor românilor din zonă, în timp ce așteaptă să fie aduși acasă.

Cine este Daniela Onofrei? Românca a povestit cum a fugit de talibanii din Afganistan

Daniela Onofrei este de trei ani și jumătate în Afganistan. A venit aici în calitate de militar, iar între timp s-a reprofilat, ca și contractor la o firmă care deservește aeroportul din Kabul. Daniela Onofrei a oferit, marți, detalii despre situația românilor din Kabul, în condițiile în care încă nu au fost transportați cu toții, acasă, din zonă. Până în prezent, 16 români au fost evacuați și au mai rămas încă 27.

Daniela Onofrei a spus, luni seară, în cadrul unui interviu telefonic pentru Libertatea (care s-a defășurat dificil din cauza întreruperilor) că toți românii din Kabul, printre care și trei femei, sunt în aeoroportul local, fiind păziți de trupele NATO, ceea ce înseamnă că sunt în siguranță.

”Suntem undeva peste 30 de români. Dintre aceștia, suntem trei femei. Doar trei femei, restul bărbați, din ce știu eu. Suntem în siguranță, toți românii suntem în aeroportul militar, aflat în zona de nord. Ne păzesc trupele NATO. -Soldați americani, englezi și turci. Au venit mulți în ultimele 24 de ore. Ai noștri s-au retras, dintre români suntem doar noi, contractorii. În general, suntem foști militari”, a spus Daniela Onofrei pentru Libertatea.

De asemenea, Daniela a dat asigurări că nu sunt români aflați în situații dificile în Kabul.Nu, din ce știm noi nu este niciun român în oraș. Dar asta este ceea ce știm noi. Totodată, pe aeroport, există un civil care ajută la comunicarea cu autoritățile din România. Unii români ar putea fi transportați de americani sau britanici, dacă nu sunt luați de un avion din România.Da. Avem un civil care se ocupă de comunicarea cu Bucureștiul. Sperăm să vină aeronoava, asta ne-a promis Guvernul României. Dacă nu ajunge avionul românesc, cei 30 ne-am programat să ne ia americanii și britanicii”, a dat asigurări românca.

Românii sunt în siguranță pe aeroportul din Kabul. MAE dă asigurări că toți vor fi evacuați

Pe aeroportul din Kabul, românilor li s-au dat asigurări de către trupele NATO că vor fi în siguranță. De asemenea, tuturor li se oferă apă și mâncare până ce vor fi evacuați.

”Ne-au spus că vom fi protejați. În general e liniște. Sigur, cu excepția oamenilor de pe pistă, care se tem de talibani. Suntem în siguranță, cât poate fi siguranță în aceste condiții. Pista e comună, în rest baza din sud, civilă, și cea din nord, militară, sunt separate. Ni se dă apă, dacă problema cu pista ocupată va dura și se termină mâncarea avem rațiile, pungile de supraviețuire (n.r. Pachete speciale cu proteine și vitamine). Sper ca să vină avionul nostru, dacă nu, să plecăm cu altele. Suntem calmi, suntem obișnuiți cu tensiunea, sperăm să fie bine”, a mai spus Daniela Onofrei.

Reprezentanții MAE au transmis printr-un comunicat faptul că românii care au mai rămas în Kabul vor fi transportați cu un avion din România în cel mai scurt timp. ”Procedurile, extrem de complexe, sunt finalizate, urmând a fi obținută în foarte scurt timp și ultima autorizație de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor”,  mai spun reprezentanții MAE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: