Redactia.ro
Home » Știri » O româncă din Afganistan face mărturii cutremurătoare: „Vor să preia conducerea țării și să-și impună propriile reguli”

O româncă din Afganistan face mărturii cutremurătoare: „Vor să preia conducerea țării și să-și impună propriile reguli”

GALERIE FOTO (2) Kabul

Militarii americanii controlează Aeroportul din Kabul, care este parțial blocat în momentul de față.

Acolo se află și o româncă, iar ea a reușit să povestească experiențele pe care le trăiește acolo, dar și situația actuală din Afganistan.

În ultimele zile mii de afgani au încercat să părăsească țara în urma tensiunilor apărute.

Talibanii au preluat puterea, iar președintele Afganistanului, Ashraf Ghani a fugit din țară.

Astfel, tot mai mulți cetățeni își doresc să părăsească țara, iar imaginile emoționante cu ei încercând să scape fac înconjurul lumii.

Daniela Onofrei este românca blocată pe aeroportul din Kabul și care a povestit momentele critice prin care a trecut în contextul tensiunilor din Afganistan.

Peste 30 de români sunt blocați în Afganistan

Daniela Onofrei a povestit că în anul 2017 a ajuns în Afganistan ca militar.

A precizat că românii de acolo sunt în siguranță  și așteaptă cu nerăbdare aeronavele care să vină și să prea civilii din Afganistan.

Sunt în baza militară din aeroportul din Kabul, suntem în siguranță (…) Va trebui să vină un avion militar mâine și așteptăm ca militarii britanici și americani să aducă și ei aeronave cât mai curând. În prima fază o să ajungem în altă parte față de aici, gândiți-va că acele aeronave vor trebui să se întoarcă pentru că suntem destul de mulți civili, militarii care trebuie evacuați se vor duce în cea mai apropiată destinație sigură.

Criză în Kabul
Criză în Kabul

Românca a mai precizat pentru B1TV că talibanii vor să-și impună propriile reguli, dar și că nu au existat violențe în orașele prin care au trecut, înainte să ajungă în Kabul.

Ei vor să preia conducerea țării și să-și impună regulile proprii, din ce am înțeles eu, nu au încercat să facă foarte mult rău, în orașe cei care s-au predat nu au fost omorâți, le-au promis protecție, mă refer la afgani.

Președintele României, Klaus Iohannis a dispus implicarea de urgență a Forțelor Aeriene Române

Forțele Aeriene Române au fost implicate în evacuarea cetățenilor români de pe aeroportul din Kabul, decizie care a fost luată la inițiativa  premierului, Florin Cîțu.

De asemenea, Kalus Iohannis a fost informat permanent cu privire la situația din Afganistan.

Având în vedere deteriorarea accelerată a situației de securitate din Afganistan, necesitatea sprijinirii repatrierii cetățenilor români aflați încă în această țară, precum și evaluările în acest sens ale Celulei de criză interinstituționale convocate de Ministerul Afacerilor Externe…, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Administrația Prezidențială anunță de asemenea că România va comunica permanent cu partenerii din Uniunea Europeană și cu aliații din NATO, inclusiv cu Statele Unite.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: