Redactia.ro
Home » Știri » Cine este, de fapt, Răzvan Cherecheș, expertul care vrea să bage românii în case de la ora 18

Cine este, de fapt, Răzvan Cherecheș, expertul care vrea să bage românii în case de la ora 18

Veștile din ce în ce mai neplăcute pentru orice român de rând ajung să curgă ca pe bandă rulantă, în ultima vreme. În timp ce autoritățile limitează, oficial, circulația pe timpul nopții de la ora 22:00, profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș este de părere că ar fi mai eficient ca restricția să se aplice chiar începând cu ora 18:00.

Răzvan Cherecheş este Profesor universitar în SUA, la University of Iowa, şi director al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

A devenit mai cunoscut publicului larg în plină pandemie. Mai exact, acesta a comentat felul în care decurge campania de vaccinare în România, dar și pe marginea interesului pentru sănătate al noului govern.

De asemenea, Răzvan Cherecheș a tras un semnal de alarmă şi privind riscurile la care suntem expuși, în cazul în care autorităţile nu reușeșc să gestioneze cum trebuie situația pe plan național.

Cine este, de fapt, Răzvan Cherecheș

Expertul în sănătate, care acum vrea să bage românii în case de la ora 18, a criticat în plină pandemie și faptul că întreaga campanie naţională de vaccinare anti-Covid din România este coordonată de două ministere, adică de cel al Internelor și cel al Sănătății. Totodată, colaborarea dintre coordonatorul campaniei, colonelul Valeriu Gheorghiţă, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar lăsa mult de dorit, în opinia lui Cherecheș.

Pandemia Covid-19 a reprezentat dintr-un anumit punct de vedere al profesorului Cherecheș, „o şansă, pentru că neregulile şi problemele sistemului de sănătate, ignorate de toate guvernele, indiferent de culoarea lor politică, au devenit acum evidente şi nu mai pot fi ignorate cu bună ştiinţă”, a mai explicat acesta, într-un interviu Adevărul.

Profesorul Răzvan Cherecheș a fost și unul dintre criticii constanți ai testării reduse a populației pentru COVID în România și a lipsei de măsuri ferme pentru limitarea pandemiei. Însă iată că, în cele din urmă, a fost numit consilier onorific în Ministerul Sănătății.

Răzvan Cherecheș a șocat opinia publică, în ianuarie 2021, atunci când a declarat: „Testele trebuie să fie disponibile astfel încât oamenii să poată să abuzeze de ele”

Răzvan Cherecheș, numit consilier în Ministerul Sănătății

La scurt timp după declarație, o altă chestiune legată de Răzvan Cherecheș urma să șocheze publicul larg.

Mai exact, în februarie 2021, profesorul de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca Răzvan Cherecheș a fost numit consilier onorific al medicului Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Ordinul de numire a fost semnat de ministrul Vlad Voiculescu.
Anunțul oficial a fost făcut public chiar de Răzvan Cherecheș, prin intermediul pe paginii sale de Facebook.

Este de menționat că funcția de consilier onorific este neremunerată.

Asta înseamnă că voi putea să îmi expun opiniile și să furnizez dovezi pentru măsurile propuse și Andreea Moldovan mă va asculta.

2 aspecte:

  1. punctul meu de vedere este cel al specialistului, nu am nicio afiliere politică, nu doresc nicio afiliere politică, nu am nicio preferință – suportul meu în domeniul sănătății publice este oferit oricărei autorități sau partid care dorește să îl asculte
  2. faptul că sunt consilier onorific nu înseamnă că am să încetez să critic măsurile (sau absența lor) nepotrivite– doar am să folosesc «noi» în loc de «ei»”, a transmis, după numirea sa drept consilier onorific în Ministerul Sănătății, Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: