Redactia.ro
Home » Monden » Cine este femeia care l-a făcut pe Nicolae Ceauşescu să rostească „Tatăl Nostru” în genunchi. Tot Comitetul Central s-a rugat (FOTO)

Cine este femeia care l-a făcut pe Nicolae Ceauşescu să rostească „Tatăl Nostru” în genunchi. Tot Comitetul Central s-a rugat (FOTO)

Bancul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Râdea cu lacrimi când îl auzea

Foarte puţini oameni pot susţine că au avut o influenţă asupra lui Nicolae Ceauşescu, în vremurile de glorie ale dictatorului comunist. Una dintre aceste persoane este Eugenia Braia, consacrată în cultura românească cu numele de Ioana Radu.

Ioana Radu devenise atât de populară, încât, în ianuarie 1964, printr-un decret al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române, solistei i se acordă titlul de Artist al Poporului din Republica Populară Română „pentru merite deosebite în activitatea desfășurată în domeniul teatrului, muzicii și artelor plastice“.

Nicolae Ceaușescu, o obsesie pentru Ioana Radu

Nicolae Ceaușescu aproape că dezvoltase o obsesie pentru Ioana Radu. Artista avea o influență atât de mare asupra dictatorului încât l-a făcut să se roage în genunchi.

Într-un moment semnificativ al vieţii lui Ceauşescu, atunci când i-a murit tatăl, Andruţa Ceauşescu, şi care a fost înmormântat cu un sobor de preoţi la Scorniceşti, Ioana Radu a reuşit ceva unic, să oblige un întreg Comitet Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, în genunchi, să pronunţe «Tatăl nostru»“, a povestit Doru Braia.

Dictatorul s-a rugat la parastas

Ioana Radu a fost considerată Regina romanţelor. Avea un timbru inconfundabil. A trăit în lumina reflectoarelor vreme de peste trei decenii. Nicolae Ceauşescu o invita la evenimente private și i-a acordat de trei ori ori distincții „pentru merite deosebite în activitatea desfășurată în domeniul teatrului, muzicii” și ”pentru bogata sa activitate de solistă de muzică populară și romanțe”.

Unul dintre aceste evenimente a fost şi parastasul tatălui lui Nicolae Ceauşescu. Ajunsă acolo alături de nepotul ei, cântăreața, care suferise recent un accident ce-i crease un handicap pe viață și în urma căruia credința i-a devenit mai puternică, i-a și luat la întrebări pe cei prezenți:

„M-aţi chemat să cânt la un parastas, şi nu poate să fie parastas pe lume fără «Tatăl nostru». Spusu-l-aţi până acum?“.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: