Redactia.ro
Home » Știri » Ce tic nervos avea Nicolae Ceaușescu. „Se uita mereu să vadă…”

Ce tic nervos avea Nicolae Ceaușescu. „Se uita mereu să vadă…”

Ce tic nervos avea Nicolae Ceaușescu. „Se uita mereu să vadă...”

Iată ce tic nervos avea Nicolae Ceaușescu, care n-ar fi fost mai deloc pe placul celor din jurul lui. Se pare că se manifesta în anumite situații, iar de față erau și alți oameni importanți ai vremii, cum ar fi politicieni.

Ce tic nervos avea Nicolae Ceaușescu. „Se uita mereu să vadă…”

Se pare că Nicolae Ceaușescu stătea cu ochii pe ceas, într-un mod obsesiv, atunci când erau cu toții în ședințe, potrivit lui Petru Gigea, unul dintre foștii consilieri ai liderului comunist.

„Din acest birou mare se intra într-o sufragerie, acolo unde familia Ceauşescu, în jurul orei 13.00, lua masa de prânz şi, cum spuneam, apoi el dormea. Stabilea însă pentru după-amiază întâlniri cu demnitari de partid şi de stat şi era de o punctualitate nemţească, adică respecta ora la care te chema. Ca şi la şedinţe, unde era extrem de punctual. Avea un tic nervos, se uita mereu la ceas să vadă ce oră este… Avea un ceas rusesc, obişnuit. Nu purta verighetă, nu ştiu care a fost explicaţia!”, a povestit Petre Gigea, acum ceva timp, a relatat click.ro.

Ce mâncau soții Ceaușescu de Crăciun: „Dacă lipseau, era vai și-amar!”

Mihaela Ceaușescu, nepoata lui Nicolae Ceaușeascu, a povestit în cartea ,,Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, scrisă de ea și citată de cancan.ro, că soții Ceaușescu erau mari iubitori de mâncăruri tradiționale așa că acestea nu aveau cum să lipsească de pe masa de Crăciun.

„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor. Chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale. Sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau, era vai şi-amar!”

„Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte, ciorbă de peşte, plachia şi saramură. La mese se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită”.

„Mulți oameni chiar credeau atunci că Ceaușescu merită tot ceea ce este mai bun prin gospodării: șunculițe proaspăt afumate, cârnați condimentați, carne de porc, brânzeturi și îi trimiteau pachete lui Ceaușescu”, a mai povestit Mihaela Ceaușescu, potrivit sursei.

Studiile cuplului Ceaușeșcu. Câte clase aveau, în realitate, cei doi

Atât Nicolae Ceaușescu, cât și soția acestuia, Elena Ceaușescu, au reușit să ajungă în poziții-cheie în stat deși nu aveau un nivel ridicat de educație.

Puțini sunt cei care cunosc faptul că Nicolae Ceaușescu a absolvit doar patru clase primare, iar de la vârsta de 11 ani începuse deja să muncească pentru a oferi o mână de ajutor familiei sale cu venituri modeste. Detalii, în acest material Redacția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: