Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Porecla rușinoasă și neștiută a Elenei Ceaușescu. Cum i se spunea Primei Doamne a României

Porecla rușinoasă și neștiută a Elenei Ceaușescu. Cum i se spunea Primei Doamne a României

GALERIE FOTO (2) Porecla rușinoasă și neștiută a Elenei Ceaușescu. Cum i se spunea Primei Doamne a României

La data de 25 decembrie, 1989, soții Ceaușescu au fost executați în curtea garnizoanei. După executarea cuplului, pedeapsa cu moartea a fost abolită în România. Ulterior, la suprafață au ieșit secrete din interiorul familiei lor. Iată ce poreclă a avut Prima Doamnă a României și ce activitate rușinoasă avea în timpul liber!

Porecla neștiută a Elenei Ceaușescu. Cum i se spunea Primei Doamne a României

Într-una din edițiile emisiunii moderate de către Dan Capatos și Cristi Brancu, a fost dezvăluită porecla Elenei Ceaușescu. Aparent, Prima Doamnă a României nu purta niciodată lenjerie intimă pe sub fuste sau rochii și adora să se uite la filme pentru adulți, deși puțini știau de existeța lor. Pentru rușinoasa plăcere a soției dictatorului, cei din cercul restrâns al acestora au poreclit-o „Păsărica”.

Câte clase avea Elena Ceaușescu. Soția președintelui a devenit doctor în chimie

Cuplul prezidențial Nicolae și Elena Ceaușescu a fost unul dintre cele mai importante persoane în producerea istoriei României în ultimii 50 de ani. Moartea celor doi îi șochează în continuare pe românii care au trăit vremurile când Ceaușescu conducea România. Cu toate astea, puțină lume știe câte clase avea Prima Doamnă a României. Spre surprinderea tuturor, Elena Ceaușescu avea doar patru clase, dar a reușit să devină doctor în chimie, cu teza ”Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”. În autobiografia acesteia,înaintată partidului comunist scria:

„Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori, avere 4 hectare de pământ și casă de locuit. În tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde m-am născut. În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”.

Devenită soția lui Ceaușescu, Elena a ajuns specilist în chimie în 1976, dar mulți savanți care au cercetat teza au ajuns la concluzia că tema nu avea cum să fie scrisă de ea. 

„Nu avea cum să scrie ea. Avea în realitate patru clase. Restul studiilor sunt incerte. Au circulat numeroase legende despre cei care au scris doctoratul. Clar că erau profesori de chimie, savanţi. Elena Ceauşescu a primit numeroase titluluri de Doctor Honoris Causa, însă ele erau conjuncturale. Era o chestie de protocol. De fiecare dată când şeful statului era invitat undeva, exista un protocol între cele două ţări şi se acordau şi aceste titluri. Foarte multă lume ştia cine este ea. Cunoştinţele ei în chimie erau limitate”, a declarat Elena Solunca, reprezentantă a Biroului de Presă al Academiei Române.

Elena Ceaușescu a primit titlul de Doctor Honorius Cauza

În perioada în care soțul său era la putere, Elena a primit titlul de Doctor Honorius Causa de la mai multe universități prestigioase din lume. Toate aceste premii i-au fost acordate în contextul în care era soția președintelui României.

În 1974, fosta Prima Doamnă a devenit memebră cu drepturi depline a Academiei Române. 

„Ea era acceptată, deşi toată lumea ştia că nu avea nicio valoare. Dar nu aveai ce să faci. Era un rău necesar. Vă pot spune că nu a participat la nicio şedinţă a Academiei, de la alegerea ei din 1974. Atunci a fost ales şi Ştefan Voitec. Ei au fost ultimii acceptaţi de Academie. Din acel an nu a mai fost primit nimeni până după Revoluţie. Trăiam o irealitate. Era o realitate paralelă”, a mai povestit Elena Solunca.

După căderea regimului comunist, în prima ședință a Academiei Române, Elena Ceaușescu a fost exclusă post-mortem din cadrul instituției. Nicolea și Elena Ceaușescu au fost executați pe 25 decembrie 1989, în curtea garnizoanei în Târgoviște, lângă clădirea corpului de gardă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: