Redactia.ro
Home » Homepage » Cine este preotul care a înecat bebelușul în cristelniță. Primele imagini cu bărbatul

Cine este preotul care a înecat bebelușul în cristelniță. Primele imagini cu bărbatul

GALERIE FOTO (5)

Un bebeluș de o lună și jumătate a murit înecat după ce a fost creștinat de un preot de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din orașul Suceava. Cazul beblușului a stârnit revoltă, iar preotul este cercetat acum pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Astăzi au apărut primele imagini cu  preotul. 

 

Cine este preotul care a înecat bebelușul în cristelniță

Recent, în mediul online au apărut primele fotografii de la botezul care a dus la moartea bebelușului. Într-un clip video se observă cum preotul scufundă copilul în cristelniță în timp ce îl ține cu fața în sus, moemnt în care îi ține mâna la gură și la nas. Procedeul ar fi fost unul greșit, conform specialiștilor în Teologie, care au susținut că în timpul botezului bebelușii sunt scufundați în apă cu fața în jos.

Un profesor de Teologie Liturgică de la Facultatea de Teologie din Sibiu, Ciprian Ioan Streza, a explicat pentru Adevărul,   că viitorii preoți exersează pe o păpușă în timpul facultății, pentru ca Taina Botezului să fie săvârșită corect. Procedura pentru Taina Botezului este următoarea : preotul îşi ţine o mână între picioarele copilului, iar cu cealaltă mână îi acoperă nasul şi gura fără a face presiune. Imersia cu fața în jos se face rapid, în câteva fracțiuni de secundă, astfel încât apa să nu aibă timp să pătrundă pe căile nazale.

Din imagini se poate observa cum pare că bebelușul Iustin este ținut de două persoane în timpul scufundării. Cel care îi ține capul și umerii este preotul, iar o altă persoană este care care îi ține picioarele. Aparent, preotul îi acoperă copilului nasul și gura.

Un alt preot paroh din județul Satu Mare nu a avut rețineri în a-și exprima poziția și a făcut declarații cu privire la acest caz. Potrivit acestuia, botezul ar trebui să fie ”cel mai fericit moment al familiei”, nicidecum cel mai mare coşmar.

Sfânta Taină a Botezului este noua haină luminoasă  a omului pe care Hristos ne-o dăruieşte pentru ca să putem moştenii Împărăţia lui Dumnezeu. Botezul trebuie să fie cel mai fericit moment al familiei. Şi NU putem să le transformăm părinţilor ziua în cel mai mare coşmar, numai că noi suntem slujitori ai lui Dumnezeu şi împlinim la sânge canoanele Sfinţilor Părinţi”, a declarat acesta pentru Adevărul. 

 

 

BOR, decizie radicală pentru preotul care a botezat bebelușul din Suceava

Biserica Ortodoxă Română a luat o decizie radicală cu privire la preotul care a botezta bebelușul de doar o lună și jumătate, mort la Suceava. Astfel, preotul a fost suspendat în ceea ce privește slujirea pe toată perioada în care se desfășoară ancheta, a informat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Agerpres. 

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că orice detaliu legat de cazul respectiv poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, acolo unde se defășoară ancheta.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor anunța luni că vor fi stabilite circumstanțele în cazul bebelușului care a decedat după botez șia  precizat că aluat deja legătura cu preotul care a oficiat slujba și cu persoanele prezente la ritual. Sursa citată a amai precizat că , după ce vor fi stabilite circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie, se vor decide și măsurile necesare a fi impuse.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: