Redactia.ro
Home » Știri » Cine este românca dată în urmărire națională pentru că a cumpărat ceapă de 120.000 de euro și nu a plătit-o? Povestea incredibilă a Adrianei Ana Buda

Cine este românca dată în urmărire națională pentru că a cumpărat ceapă de 120.000 de euro și nu a plătit-o? Povestea incredibilă a Adrianei Ana Buda

Cine este românca dată în urmărire națională pentru că a cumpărat ceapă de 120.000 de euro și nu a plătit-o? Povestea incredibilă a Adrianei Ana Buda!

Cine este românca dată în urmărire națională pentru că a cumpărat ceapă de 120.000 de euro și nu a plătit-o

Într-un caz bizar și uimitor, o româncă în vârstă de 33 de ani din Bihor a devenit subiectul unei urmăriri naționale în urma unui incident neobișnuit care implică achiziția de ceapă în valoare de 120.000 de euro, fără să fi plătit vreodată suma corespunzătoare. Adriana Ana Buda, rezidentă în localitatea Calea Mare din Bihor, a intrat în atenția autorităților după ce a fost condamnată pentru înșelăciune în Polonia, iar instanțele române au acceptat sentința dată în străinătate.

Faptele pentru care Adriana a fost condamnată au avut loc în 2015, când o firmă înregistrată pe numele său a achiziționat o cantitate semnificativă de ceapă de la doi agricultori din Polonia, în valoare de peste 123.000 de euro. Cu toate acestea, după aceea, Adriana a omis să plătească aproape 30 de facturi emise pentru marfa achiziționată, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete în Polonia.

Faptele au fost aduse în fața justiției poloneze, iar în 2021, Judecătoria Districtuală din Zamosc și Curtea de Apel Lublin au decis că Adriana Ana Buda să fie condamnată la doi ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de înșelăciune. Acest lucru a dus la o cerere de extrădare către România, unde autoritățile judiciare au fost solicitate să recunoască pedeapsa și să execute condamnarea într-un penitenciar din țară.

Povestea incredibilă a Adrianei Ana Buda

În ciuda procesului de extrădare, Adriana Ana Buda a reușit să evite executarea pedepsei și să se afle în prezent în stare de urmărire națională. Într-un final, pe 6 octombrie 2023, Curtea de Apel din Oradea a emis decizia de executare în regim de detenție pe teritoriul României a pedepsei de doi ani de închisoare, dar această hotărâre nu a putut fi pusă în aplicare din cauza dispariției suspectei.

În ciuda unor eforturi considerabile ale autorităților române, Adriana Ana Buda rămâne în continuare în libertate, declanșând o urmărire națională pentru a o aduce în fața legii și a-i executa pedeapsa conform hotărârii instanței. Cazul ridică numeroase semne de întrebare cu privire la modul în care un asemenea incident neobișnuit a avut loc și cum o achiziție de ceapă a putut duce la o condamnare cu executare. Rămâne de văzut cum se va dezvolta această poveste incredibilă și dacă autoritățile vor reuși să o aducă pe Adriana Ana Buda în fața justiției.

 

Sursa foto: Poliția Română

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: