Redactia.ro
Home » Știri » Tot ce trebuie să știi despre executarea silită

Tot ce trebuie să știi despre executarea silită

executarea silita

În mod general, executarea silită este cunoscută publicului larg pentru acea procedură care are loc pentru cei care au datorii și din varii motive, nu le pot plăti. Bineînțeles, așa cum detaliam data trecută, procedura este ceva mai amplă și cuprinde atât mai multe tipuri de titluri executorii, cât și tipuri de debitori care se află în situația de a fi executați silit.

Te-ar mai putea interesa și „Ce este executarea silită și cum să o eviți”.

Cine sunt cei mai vizați

Din păcate pentru publicul larg, o primă categorie care se află sub amenințarea executării silite, sunt cei care refuză să plătească datoriile pe care le au. Astfel încât, o primă variantă pentru cei cu datorii, este să plătească aceste datorii sau să găsească o variantă amiabilă.

Trebuie să fie știut că debitorul va plăti mai mult odată ce procedura executării silite este pornită. Acesta nu poate alege care sume vor fi poprite și care bunuri se vor afla sub sechestru. De asemenea, odată pornită executarea silită, debitorul va trebui să plătească și pentru cheltuielile acestei proceduri, nu doar pentru datoria sa. Aceste cheltuieli sunt din următoarele categorii: taxa judiciară de timbru pentru încuviințarea executării silite, onorariul biroului executorului judecătoresc, taxa privind executarea bunurilor mobile și imobile, onorariul avocațial etc..

Având în vedere că un creditor, în mod direct, sau cu ajutorul unui executor judecătoresc, poate executa toate bunurile imobile sau mobile ale unui debitor, până la satisfacerea datoriei avute, este de preferat ca toată această procedură să fie evitată, mai ales de către debitorul care nu poate plăti. Astfel încât, debitorul care nu poate plăti este sfătuit să ajungă la o înțelegere amiabilă cu creditorul sau creditorii săi pentru a găsi diverse forme de plată pentru stingerea datoriei, executarea silită fiind o procedură de nedorit, indiferent că debitorul are cu ce plăti și refuză sau că acesta nu mai are cu ce plăti datoria sa.

Dar ce se întâmplă când deja este începută executarea silită?

Astfel, debitorul poate cere semnarea unui angajament de plată în rate prin intermediul căreia executarea silită va fi amânată, sau poate cere reducerea datoriei pentru plata ei în integralitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: