Redactia.ro
Home » Știri » Cine este românul care a murit în explozia de la hidrocentrala din Italia. Petronel Tănase era tată de gemeni

Cine este românul care a murit în explozia de la hidrocentrala din Italia. Petronel Tănase era tată de gemeni

Românul care a murit la explozia din Italia. Sursă foto: Facebook

Petronel Pavel Tănase, un român în vârstă de 45 de ani, și-a găsit un sfârșit tragic departe de casă, în Italia, în timp ce muncea din greu pentru a-și întreține familia. Plecat în căutarea unei vieți mai bune, el a fost surprins de o explozie la hidrocentrala de pe Lacul Suviana din regiunea Emilia-Romagna. Această tragedie a lăsat în urmă o soție îndurerată și doi copii gemeni.

Explozia a avut loc în timp ce Petronel se afla la locul său de muncă la hidrocentrală, la o adâncime de 40 de metri sub nivelul apei. Trei muncitori au pierit în explozie, iar alți patru sunt dați dispăruți, în timp ce cinci persoane sunt în stare gravă la spital. Autoritățile italiene au concluzionat că explozia a avut loc în momentul în care una dintre turbinele hidrocentralei a fost repornită.

„Bilanţul actual e de 5 oameni ce au avut nevoie de spitalizare pentru arsuri pe diferite părţi ale corpului. Mai apoi, am reuşit să recuperăm şi identificăm trei victime ce, din păcate, au murit şi sunt alţi 4 oameni dispăruţi”, a transmis Francesco Notaro, şeful regional al pompierilor, conform presei străine.

Petronel Tănase muncea din greu pentru familie

Petronel Tănase era cunoscut în comunitatea din Settimo Torinese, Italia, unde locuia împreună cu soția și cei doi copii gemeni încă din 2009. El era un membru respectat și iubit al comunității ortodoxe locale și muncea din greu pentru a asigura un trai decent familiei sale.

După tragicul eveniment, preotul Paul Porcescu de la Parohia Ortodoxă Română „Sf. Ioan de la Râsca și Secu” a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare în memoria lui Petronel Tănase. Comunitatea locală, autoritățile locale și autoritățile consulare au promis să ofere sprijin familiei îndurerate în aceste momente dificile.

Prietenii românului s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu

Doamne ajută. Vă anunțăm cu durere în suflet, trecerea la cele veșnice a domnului Pavel Petronel Tanese, soț și tată a doi copii gemeni. Dânsul și-a pierdut viața ieri după-amiază la locul de muncă în explozia care a avut loc la centrala electrică Enel Green Power del lago di Suviana. Astăzi am vizitat familia și i-am făcut o rugăciune încercând să-i întăresc.

Ne vom ocupa ca și parohie de toate cele necesare înmormântării pentru a fi de ajutor celor rămași. Au fost anunțate Autoritățile Consulare comunicând direct cu doamna Consul Mirela Dumitrescu precum și cu doamna primar Elena Piastra care ne-au asigurat de tot sprijinul necesar. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Preot Paul Porcescu”, declarație făcută pe Facebook de Parohia Ortodoxă Română Settimo Torinese “Sf. Ioan de la Râsca și Secu”.

Vecinii și prietenii românului s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu și pentru a fi alături de soția sa în aceste momente de grea încercare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: