Redactia.ro
Home » Știri » Cine este românul cu pensie de lux? Încasează peste 10.000 de euro lunar

Cine este românul cu pensie de lux? Încasează peste 10.000 de euro lunar

Cine este românul cu pensie de lux? Încasează peste 10.000 de euro lunar

În mijlocul peisajului idilic al Ardealului, se ascunde o poveste ce tulbură apele liniștii. Este vorba despre Augustin Lazăr, un nume care a străbătut titlurile ziarelor recente, reprezentând figura emblematică a unei pensii incredibile în România. Acest pensionar de lux, care încasează lunar peste 10.000 de euro, este nimeni altul decât fostul Procuror General al României.

Cine este românul cu pensie de lux

Potrivit datelor furnizate de Casa Județeană de Pensii Alba, într-o țară cu aproape 5.000.000 de pensionari, Augustin Lazăr se remarcă prin pensia sa excepțională, însumând 50.359 de lei lunar, echivalentul a peste 10.000 de euro. Această sumă uimitoare îl plasează pe vârful piramidei pensionarilor speciali din județul Alba.

Încasează peste 10.000 de euro lunar

Născut în Alba Iulia, Augustin Lazăr și-a dedicat o bună parte din viață domeniului justiției. Experiența sa ca Procuror General al României între anii 2016 și 2019 i-a adus atât apreciere, cât și controverse. Aflat în pragul unei noi candidaturi în lumea magistraturii, s-a retras înainte de alegeri, fiind în centrul unui vârtej de acuzații legate de trecutul său dinaintea Revoluției din 1989. Cu toate acestea, Augustin Lazăr a primit aprobarea pentru pensionare, iar suma impresionantă pe care o încasează acum suscită interesul și dezbaterile opiniei publice.

Pensiile speciale au fost mereu subiect de dispută în societatea românească, iar cazul lui Augustin Lazăr nu face excepție. Cu o pensie de aproximativ 50 de ori mai mare decât cea minimă și de 21 de ori mai mare decât pensia medie, el stârnește întrebări privind echitatea și sustenabilitatea sistemului de pensii.

În timp ce Augustin Lazăr ocupă podiumul pensiilor speciale din Alba, Ministerul Muncii pregătește modificări care ar putea afecta viitorul tuturor pensionarilor. Recalcularea pensiilor conform unui nou sistem de evaluare ar putea aduce schimbări semnificative în peisajul pensiilor din România. Până la 1 septembrie 2024, autoritățile se angajează să implementeze acest sistem, oferind speranță și așteptare pentru un viitor mai echitabil în ceea ce privește pensiile.

În final, povestea lui Augustin Lazăr nu este doar despre o sumă impresionantă de bani, ci și despre întrebări mai profunde legate de justiție, echitate și viitorul sistemului de pensii în România.

 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: