Redactia.ro
Home » Știri » Legea privind pensiile speciale a trecut de votul final! Cât timp se vor mai încasa

Legea privind pensiile speciale a trecut de votul final! Cât timp se vor mai încasa

Pensiile speciale ale parlamenterilor, eliminate! „Mesajul clar este ca începem reforma pensiilor speciale cu noi înșine”

Legea privind pensiile speciale a trecut de votul final! Iată cât timp se vor mai încasa!

Legea privind pensiile speciale a trecut de votul final

Legea privind pensiile speciale a trecut de votul final, asigurându-le beneficiarilor săi pensii speciale până în anul 2029. Camera Deputaților a adoptat această lege cu o majoritate zdrobitoare de 209 voturi „pentru”, în timp ce 27 de deputați s-au pronunțat „împotrivă” și 17 s-au abținut.

Acest vot final a consolidat decizia luată anterior în Camera Deputaților, iar prin adoptarea acestei legi, sistemul de pensii speciale din România va continua să ofere pensii generoase pentru următorii șase ani. Aceasta a fost o temă importantă pentru Partidul Național Liberal (PNL), care și-a asumat această reformă și a susținut-o consecvent și necondiționat în ambele camere ale Parlamentului.

Nicolae Ciucă, reprezentant al PNL, a declarat pe rețeaua de socializare Facebook că această reformă este esențială pentru stabilizarea unui sistem de pensii echitabil și sustenabil pe termen lung. El a subliniat faptul că fiecare român merită o pensie decentă, dar aceasta trebuie să fie integrată într-un sistem echilibrat, corect și sustenabil pentru întreaga societate. De asemenea, Ciucă a menționat că această lege face parte din planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care are ca scop atragerea de fonduri europene pentru România.

„Parlamentul României a adoptat astăzi reforma pensiilor speciale, esențială pentru stabilizarea unui sistem de pensii echitabil și sustenabil pe termen lung.

Partidul Național Liberal și-a asumat această reformă și a susținut-o constant și necondiționat, dovadă stau voturile noastre în favoarea acestui proiect, atât în Camera Deputaților, cât și în Senat. 

Ne-am asumat prin PNRR legea votată astăzi în Parlament și am spus mereu că vom urma calea responsabilă și ne vom îndeplini toate obiectivele pentru atragerea de bani europeni”, scria pe Facebook Nicolae Ciucă.

El apreciază că „fiecare român merită o pensie decentă, dar acestea trebuie așezate într-un sistem echilibrat, corect și sustenabil pentru întreaga societate”.

Cristian Seidler: „Domnul Ciucă, încasează peste 15.000 de lei”

Cu toate acestea, opoziția a ridicat unele critici față de această lege și modul în care a fost adoptată. Deputatul USR Cristian Seidler a atras atenția asupra diferențelor mari dintre pensiile obișnuite și cele speciale. El a adus în fața camerei două găleți și un pahar, simbolizând diferența între cei care primesc pensii mici și cei care beneficiază de pensii speciale. Seidler a evidențiat că mulți români primesc doar 1.125 de lei lunar, în timp ce un pensionar special din PNL încasează peste 15.000 de lei, iar un altul din PSD primește 35.000 de lei pe lună. Această discrepanță a stârnit nemulțumirea și a accentuat nevoia unei abordări mai echitabile în sistemul de pensii.

În plus, deputatul USR a acuzat majoritatea parlamentară că a secretizat impactul bugetar al legii, ceea ce a creat suspiciuni cu privire la transparența și responsabilitatea procesului decizional

„Sunt două găleți și un pahar, domnule președinte de ședință, ca să vadă toată țara, paharul este de 1125 de lei, 1,3 milioane de români încasează 1125 de lei pensie lunar în timp ce pensionarul special de la PNL, domnul Ciucă, încasează peste 15.000 de lei, iar domnul special de la PSD, Dorneanu, încasează 35.000 de lei lunar”, a spus Seidler.

În același timp, Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, a evidențiat discrepanța semnificativă dintre pensiile medii în sistemul contributiv:

„Nu mi se pare perpetuarea acestui sistem că ar fi corectă, nu cred că prin acest lucru am înfăptui o justiție social. Vă spun dragi colegi, mai avem mult până când acest sistem vă ajunge la contributivitate”, a mai spus Botond.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: