Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Sabrina Voinea, românca dublă medaliată cu aur la Cupa Mondială de gimnastică. Şi-a adus aminte de Nadia Comăneci (FOTO)

Cine este Sabrina Voinea, românca dublă medaliată cu aur la Cupa Mondială de gimnastică. Şi-a adus aminte de Nadia Comăneci (FOTO)

GALERIE FOTO (5)

Sabrina Voinea a cucerit două medalii de aur, la bârnă şi sol, sâmbătă, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha, primul său concurs ca senioară.

La 15 ani, campioana europeană de junioare la sărituri s-a impus în finala de la sol cu 13,600 puncte, fiind urmată de japoneza Chiaki Hatakeda, 12,900, şi de australianca Breanna Scott, 12,800.

Sabrina e antrenată de mama ei

În finala de la bârnă, Sabrina, antrenată de mama sa, Camelia Voinea, şi de Cristian Moldovan, a fost notată cu 13,766, argintul revenind ucrainencei Ana Laşcevska, 13,333, în timp ce bronzul a revenit germancei Emma Leonie Malewski, cu 13,233.

Cea mai tânără gimnastă de la turneul final de la Doha a dezvăluit că și-a propus să aducă în România aurul olimpic. Tânăra gimnastă nu a uitat nici de Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă a României, după ce „Zeița de la Montreal” a felicitat-o pentru performanța de la Cupa Mondială din Qatar.

Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii.

Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături. Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European.

O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a spus Sabrina Voinea pentru ProSport.

Luase locul 5 la sărituri

Vineri, în prima sa finală, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5 la sărituri. Gimnaştii români, care au început sezonul competiţional cu întrecerea din Qatar, au fost însoţiţi de antrenorii Camelia Voinea, Marius Berbecar şi Gerard Speerstra.

La cea de-a 15 ediţie a Cupei Mondiale de la Doha au participat 154 de gimnaşti.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: