Redactia.ro
Home » Știri » Cine este și ce afaceri are Andrei Pitiș, unul dintre cei mai bogați IT-iști din România

Cine este și ce afaceri are Andrei Pitiș, unul dintre cei mai bogați IT-iști din România

Andrei Pitiș

Andrei Pitiș este un antreprenor din țara noastră, ce a încheiat în luna august a acestui an colaborarea cu FitBit, pentru dezvoltarea primului ceas inteligent românesc, și anume Vector Watch. Iată cine este, de fapt, Andrei Pitiș.

Ce afaceri are Andrei Pitiș și cu ce se ocupă în realitate

După ce a părăsit funcția de conducere de la Fitbit, Andrei Pitiș, în vârstă de 48 de ani, a început să investească în companii din domeniul tehnologiei.

Cea mai recentă investiție făcută de antreprenorul român este în Softbinator Technologies, care are clienți în America de Nord, Europa și Asia.

„Văd că din ce în ce mai multe companii din România au nevoie de digitalizare și pe mine lucrul ăsta mă interesează“, mai spune Andrei Pitiș.

Astfel, antreprenorul a explicat că motivul pentru care antreprenorul investește în aceste companii, este pentru că ele au deja o piață și o cifră de afaceri bună.

„Unii sunt cei care generează profit, pe care îi ajut să crească businessul. Ceilalți sunt startupuri și îi ajut să ia investiții ca apoi să poată vinde firma. Și mai sunt și în boardul unor companii mari“, a explicat antreprenorul Andrei Pitiș.

De exemplu, compania Softbinator Technologies a avut în anul ce tocmai a trecut o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro și un profit de peste 468.000 de euro.

Sfaturi de la Andrei Pitiș pentru o afacere de succes

Sunt de fapt cinci care trebuie să existe simultan:

un produs unic sau de calitate,

un timing corect de lansare,

echipa diversă și puternică,

capital inițial suficient și

leadership să le lege pe celelalte patru.

„Sunt partener în mai multe businessuri, în diverse domenii, majoritatea în tehnologie. Ideea este fix atât de valoroasa cât e echipa care o execută. Eu aleg startupurile în care investesc uitându-mă mai mult la antreprenor și echipa lui decât la idee”, a mai spus Andrei Pitiș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: