Redactia.ro
Home » Știri » Cine este tânărul care a murit în explozia de la Zărnești. Avea doar 29 de ani, iar copilul său de doar un an a rămas fără tată

Cine este tânărul care a murit în explozia de la Zărnești. Avea doar 29 de ani, iar copilul său de doar un an a rămas fără tată

GALERIE FOTO (3)

Explozia de la Zărnești a luat o viață! Este vorba de un tânăr de doar 29 de ani, pe care îl aștepta acasă un copil de doar un an și două luni.

Puțin înainte de ora 21, un apel disperat la 112 a anunțat dezastrul. O explozie de proporţii fabrica de muniţii de la Zărneşti, județul Brașov. Minute în șir, bubuielile au răsunat în tot orașul.

Explozia de la Zărnești au făcut ca scânteile și fumul gros s-au putut observa de la kilometri depărtare, povestesc localnicii speriați. Mai mult de 100 de pompieri militari și alți zeci de voluntari s-au deplasat la locul exploziei.

A ars o hală de aproximativ 120 de metri pătrați și aproximativ între 600 și 700 de kilograme de artificii, potrivit celor de la ISU Brașov.

După mai bine de o oră de la apelul la 112, incendiul a fost lichidat. Spre groaza tuturor, după explozia de la Zărnești, salvatorii scot de sub ruinele halei trupul carbonizat al unui tânăr.

Cine este tânărul care a murit în explozia de la Zărnești. Avea doar 29 de ani

„Accidentul s-a soldat cu decesul unui muncitor, F. A. Nicolae, în vârstă de 29 de ani. Familia a fost anunţată şi urmează să fie ajutată de compania Tohan în acest moment greu. Menţionăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan şi era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relaţiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson SRL urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituţie care se deplasează chiar în această seară la locul incidentului”, transmite printr-un comunicat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Stelian Nicolae, fost pirotehnist la uzină şi tatăl tânărului care şi-a pierdut viaţa în explozia de la Zărnești, exclude varianta unei greșeli umane.

“Era maestru pirotehnist, ştia, exclud o greșeală umană din partea lui, mă refer. Și nu era nici prima dată când colabora cu ei.”, a declarat Stelian Nicolae, tatăl tânărului decedat în explozia de la Zărnești, pentru Observator.

Locul tragediei a fost împânzit de reprezentanți de la Poliția criminalistică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Garda de Mediu, care fac cercetări și în prezent.

Tânărul care a murit în explozia de la Zărnești avea doar 29 de ani. Acesta l-a urmat în carieră pe tatăl lui, care era pirotehnist. Acasă îl aștepta copilul său de doar un an și două luni. Bărbatul era angajat la o firmă din Săcele. Din primele informații, acesta lucra, alături de alte două persoane, la pregătirea unei livrări mari de artificii.

Nu este prima tragedie de la Zărnești. S-a mai întâmplat pe 5 mai 1983, când un număr de 37 de persoane au murit și alte 300 au fost rănite într-o explozie produsă la aceeaşi uzină.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: