Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Vera Putina? Moartea pretinsei mame biologice a lui Vladimir Putin adâncește enigma originilor liderului de la Kremlin

Cine este Vera Putina? Moartea pretinsei mame biologice a lui Vladimir Putin adâncește enigma originilor liderului de la Kremlin

GALERIE FOTO (2) Cine este Vera Putina? Moartea pretinsei mame biologice a lui Vladimir Putin adâncește enigma originilor liderului de la Kremlin

Cine este Vera Putina? Moartea pretinsei mame biologice a lui Vladimir Putin adâncește enigma originilor liderului de la Kremlin. Iată detaliile!

Vera Putina, pretinsa mamă biologică a lui Vladimir Putin, a murit la 96 de ani

Vera Putina, femeia care a pretins că este mama biologică a lui Vladimir Putin, a murit recent, lăsând în urmă o poveste plină de mister și speculații. În vârstă de 96 de ani, Vera a ieșit din anonimat în anul 1999, afirmând că este mama liderului de la Kremlin, pe care l-a abandonat când era copil.

Vladimir Putin, în declarațiile sale anterioare, a menționat că s-a născut și a crescut în Sankt Petersburg. El a susținut că era singurul fiu supraviețuitor al Mariei, o muncitoare, și al lui Vladimir Putin, un muncitor la fabrică și fost militar care a servit în poliția secretă a lui Stalin în timpul celui de-al doilea război mondial. Potrivit afirmațiilor sale, ambii părinți au murit de cancer la sfârșitul anilor ’90.

Cu toate acestea, au existat întotdeauna dificultăți în găsirea de informații verificate independent despre copilăria lui Putin, deoarece principala sursă a acestor informații este chiar Putin însuși. Ca rezultat, Kremlinul nu a reușit să infirme în mod concludent afirmațiile Verei Putina.

Vera Nikolaevna Putina s-a născut pe 6 septembrie 1926 în cartierul Ociorsk din Rusia. În timpul studiilor sale în domeniul mecanizării agricole la universitate, ea a afirmat că s-a îndrăgostit de Platon Privalov, un mecanic. Vera a rămas însărcinată, dar a descoperit ulterior că iubitul ei era deja căsătorit și avea intenția de a-i lua copilul, deoarece soția lui nu putea rămâne însărcinată.

„Vova” s-a născut cu doi ani înainte de data oficială de naștere a lui Vladimir Putin

Ea susține că fiul ei, pe nume „Vova”, s-a născut la 7 octombrie 1950, cu doi ani înainte de data oficială de naștere a lui Vladimir Putin, și l-a crescut într-un sat georgian sărac numit Metekhi, la o oră de mers cu mașina de capitala Tbilisi.

Există înregistrări locale care arată că Vladimir Putin a fost înscris la o școală din apropiere între anii 1959 și 1960, iar în 2008, o fostă profesoară locală, numită Şura Gabinashvili, a susținut într-un interviu acordat The Daily Telegraph că i-a dat lecții de limba rusă. Ea a adăugat că lui Putin îi plăceau fabulele rusești și că limba rusă era materia lui preferată, dar îi plăceau și pescuitul și luptele.

Sursa foto telegraph.co.uk.

Povestea Verei Putina a fost învăluită în mister

Căsnicia Verei cu Giorgi Osepahvili, un soldat georgian, a adus alți copii în viața lor. Din cauza insistențelor soțului, Vera a fost nevoită să-și abandoneze primul născut și l-a trimis, la vârsta de nouă ani, să locuiască cu părinții ei în Rusia. Ulterior, băiatul a fost dus de bunicul său la un orfelinat.

Vera a presupus mai târziu că „părinții” lui Putin din Sankt Petersburg, care aveau amândoi 40 de ani când acesta s-a născut, și ai căror doi fii mai mari muriseră în copilărie, l-au adoptat pe fiul ei. În ciuda încercărilor de a afla adevărul, povestea Verei Putina a fost învăluită în mister.

Tragedia neelucidată a doi jurnaliști

Doi jurnaliști care intenționau să o intervieveze pe Vera Putina au murit în circumstanțe neclare. Primul a fost Artiom Borovik, un critic al Kremlinului care lucra la realizarea unui documentar despre copilăria lui Putin. El a murit într-un accident de avion pe aeroportul internațional Șeremetievo în martie 2000. Al doilea jurnalist, Antonio Russo, un italian, a fost ulterior ucis în același an în timp ce documenta despre cel de-al doilea război cecen.

Istoricul ruso-american Iuri Felshtinski a sugerat că povestea Verei Putina ar putea explica de ce Putin s-a dedicat atât de mult KGB și succesorului acestuia, FSB. El a argumentat că lipsit de căldura părintească în copilărie, Putin a căutat în KGB o nouă familie și o modalitate de a-și rezolva problemele cu o lume care l-a rănit.

Vera Putina s-a oferit să facă un test de ADN pentru a-și demonstra povestea, dar la momentul respectiv, Rusia era implicată într-un conflict militar cu Georgia.

„Obișnuiam să fiu mândră că am un fiu care a devenit președinte al Rusiei”, a spus ea. „De la război, îmi este rușine”, relatează telegraph.co.uk.

Astfel, moartea Verei Putina a adus noi întrebări și speculații în legătură cu adevărul despre copilăria lui Vladimir Putin. Cu toate acestea, rămâne dificil de obținut informații verificate independent, iar adevărul cu privire la această poveste controversată rămâne incert, potrivit sursei citate.

 

Sursa foto: Colaj foto – telegraph.co.uk., Ifeelstock,  Dreamstime.com.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: