Redactia.ro
Home » Știri » Cine l-a învins pe Marian Oprișan la șefia CJ Vrancea? Este fost profesor, școlit în Franța

Cine l-a învins pe Marian Oprișan la șefia CJ Vrancea? Este fost profesor, școlit în Franța

Noul președinte CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma

Marian Oprișan, unul dintre cei mai puternici lideri PSD, și-a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Liderul PSD deținea această funcție de aproape 20 de ani. Noul președinte al CJ Vrancea este candidatul comun PNL și USR-PLUS, Cătălin Dumitru Toma.

Cine l-a învins pe Marian Oprișan la șefia CJ Vrancea

,,Baronul” PSD, Marian Oprișan, a deținut funcția de președinte al CJ Vrancea din anul 2000. Anterior acestei funcții, liderul PSD a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean și a făcut parte din structura de conducere a mai multor organizații regionale, potrivit Digi24.
Contracandidatul lui Oprișan și câștigătorul alegerilor de duminică este senator PNL și activează în PNL Vranea de peste zece ani.

„Am votat pentru că îi iubesc pe vrânceni, pentru că sunt oameni gospodari, liberi, destoinici, care s-au luptat de-a lungul istoriei pentru drepturile si libertăţile lor”,  și-a argumentat Marian Oprișan noul mandat la ședia Consiliului Județean Vrancea. Liderul PSD a adăugat în ziua alegerilor că prin votul său urmăreşte continuarea proiectelor, dar şi un judeţ  prospercu cetăţeni care să fie în siguranţă, respectaţi şi apreciaţi.

Mai mult, fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, a lansat un atac dur la adresa contracandidaților. Oprișan îi acuză că au recurs la o campanie mizerabilă și că au reintrodus în România, ”aşa cum şi Traian Băsescu a făcut-o cu partidul lui, o retorică absolut violentă, o retorică prin care promovează dezbinarea, ura, răutatea şi intoleranţa.”

Cătălin Dumitru Toma este fost profesor, școlit în Franța

Câștigarea alegerilor pentru Consiliul Județean Vrancea de către liberalul Cătălin Dumitru Toma este una dintre marile surprize ale alegerilor locale din anul 2020.

Membru al Consiliului Local Executiv al PNL Vrancea, Cătălin Dumitru Toma este senator liberal din 2016. În Senat, este secretar în Comisia pentru Afaceri Europene ș membru în Comisia pentru Administrația Publică și Administrarea Teritoriului.

În vârstă de 42 de ani, senatorul a urmat o filieră umanistă în cariera profesională. A absolvit Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universității București, apoi a fost profesor și timp de doi ani și director-adjunct la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, Vrancea, unde a fost și elev, potrivit DIGI24.

În 2005 a făcut cursuri postuniversitare în Franța, iar în 2009 și-a luat licența în filologie la Facultatea de Limba si Literatura Română – specializare limba franceză – la Universitatea „Spiru Haret” din București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: