Redactia.ro
Home » Știri » Cine l-a susținut încă de la început pe campionul David Popovici: ”Ne descurcam singuri”. Dezvăluiri neștiute din viața marelui sportiv român

Cine l-a susținut încă de la început pe campionul David Popovici: ”Ne descurcam singuri”. Dezvăluiri neștiute din viața marelui sportiv român

GALERIE FOTO (2)

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a stabilit un nou record mondial, după ce a câștigat proba de 100 de metri liber a Campionatului European de la Roma. Sportivul roman a încheiat proba cu timpul de 46.86, cu 5 sutimi mai puțin decât precedentul record mondial, stabilit de Cesar Cielo (35 de ani) tot la Roma, în 2009. Înainte de această competiție, David Popovici a fost prezent într-un podcast, unde a făcut dezvăluiri neștiute despre viața lui personală, despre cei care i-au fost întotdeauna aproape, dar și despre sportul cu care s-a făcut remarcat în toată lumea.

Cine l-a susținut întodeauna pe David Popovici

Celebrul sportiv a dezvăluit, în cadrul podcastului Fair Play cu Bogdan Mălăele, că părinții lui au fost singurii, care i-au fost aproape încă de la început. Tânărul susține că s-au descurcat singuri atunci când a venit vorba de tot ce avea nevoie pentru a deveni cine este astăzi.

”Ai mei m-au susținut când am avut nevoie și mi-au oferit orice echipament când plecam în deplasare. Ne descurcam singuri, înainte să devin bun. Am avut prieteni care nu s-au ofticat prea tare, care au inteles că nu am timp mereu să ies, trebuie să stau să dorm, să mănânc sau să mă duc la antrenament. Trebuie să înveți să refuzi politicos”, a explicat David Popovici.

Referitor la avantajul pe care Popovici îl are față de adversarii lui, acesta este de părere că oricine are nevoie de o mobilizare bună pe moment sau de o ”foame” de trofee.

”Eu am un avantaj. Dacă te uiți la mine și la adversarii mei, o să vezi că sunt fie mai înalți, fie mai în vârstă cu mai multă experiență, fie mai definiți, mai musculoși. Avantajul meu mental este cel mai important, aș spune, în acest sport, pentru că odată ce te apropii de perfecțiunea umană și te apropii de recordurile mondiale, cam toți sunteți la același nivel. Trebuie să fie ceva care să te diferențieze. Și lucrul care diferențiază mai mult este cui îi este mai foame, cine poate să se mobilizeze mai bine pe moment, cine poate să-și adune toate forțele si să atingă primul momentul”, a spus David Popovici.

Ce hobby-uri are David Popovici pe lângă înot

Campionul român a mărturisit că are și alte hobby-uri pe lângă înot. Îi place să meargă cu bicicleta, deși în ultima vreme nu mai are timp, și îi place muzica. ”Înotul este un hobby pentru mine, de la început până la capăt. Când n-o să-mi mai placă, n-o să mai înot. O fac din plăcere, iar din fericire am ajuns să mă pot întreține. Adică să fac ceea ce-mi place. Îmi place să mă plimb cu bicicleta, nu prea am timp, îmi place să ascult muzică.  O să zic cativa artisti, care-mi plac: Mac Miller si nu prea-mi vin acum în minte. Sunt mare fan Subcarpati de multă vreme. Ei vin la concursurile mele, eu ma duc la concertele lor. Ce fac ei e arta”, a continuat sportivul.

Se poate trișa sau nu la acest sport?

Moderatorul podcastului a ținut să-l întrebe pe David dacă se poate trișa sau nu la acest sport. Ei bine, sportivul n-a stat prea mult pe gânduri și a dat toate detaliile. ”Da, se poate trisa in absolut orice sport. M-a intrebat lumea, de curiozitate, cum poti trisa in sportul asta. Exceptand dopingul. Dopingul se practica in orice sport care tine de efortul fizic, te poate ajuta sa cresti muschi sau sa rezisti mai bine la efort. Eu fac o gramada de teste anti-doping, teste care vin super la intamplare. Se intampla sa ma sune si sa mi se zica: unde esti? Sunt la tine acasa, te asteptam sa facem un test. Nu pot sa spun Nu, pentru ca iau penalizare. Plus ca nu am de ce sa ma ascund, e necesar. In sport este necesar sa mentii un nivel de corectitudine si fair-play. Cred ca am facut peste 100 la viata mea sau mai multe. Eu am o aplicatie in care spun tot ce fac, ei stiu unde sunt eu, chiar si o ora intr-o seara”, a mai spus David Popovici, în podcastul Fair Play.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: