Redactia.ro
Home » Știri » Cine spune că viața la palat este ușoară? Cele mai bizare tradiții și superstiții pe care membrii Casei Regale a Marii Britanii le respectă cu sfințenie

Cine spune că viața la palat este ușoară? Cele mai bizare tradiții și superstiții pe care membrii Casei Regale a Marii Britanii le respectă cu sfințenie

GALERIE FOTO (2) casa regala a marii britanii

Casa Regală a Marii Britanii a reprezentat dintotdeauna un subiect de fascinație atât pentru britanici, cât și pentru oamenii din întreaga lume. Deși, la prima vedere, am putea crede că viața celor din familia regală este una simplă și că membrii beneficiază de ajutorul angajaților la fiecare pas, realitatea este cu totul diferită.

Cele mai bizare tradiții și superstiții pe care le respectă membrii Casei Regale a Marii Britanii

Ei trebuie să respecte cu sfințenie o serie de obiceiuri care datează cu sute de ani în urmă și nu se abat nici măcar o clipă de la tradițiile și obiceiurile care joacă un rol atât de important în cadrul monarhiei. Iată care sunt cele mai bizare dintre obiceiurile pe care membrii Casei Regale a Marii Britanii le respectă!

De sute de ani, apicultorii britanicii respect tradiția de a anunța albinele despre evenimentele importante care au loc în interiorul Casei Regale a Marii Britanii, precum căsătoriile, nașterile și înmormântările. Trista sarcină de a informa micile insecte despre moartea Reginei Elisabeta a revenit apicultorului regal John Chapple, care le-a transmis albinelor că Charles va fi noul lor stăpân și le-a asigurat că nu au, totuși, motive de îngrijorare.

casa regala a marii britanii
Regina Elisabeta a II-a a murit la data de 8 septembrie 2022

Potrivit lui Chapple, el a bătut în stupi și i-a anunțat pe un ton cât se poate de solemn, în acord cu gravitatea situației: „Stăpâna voastră a murit, dar nu trebuie să plecați. Noul rege va fi un stăpân la fel de bun”. Apoi a vopsit stupul în negru pentru a arăta că albinele sunt îndurerate și se află în doliu pentru regretata suverană care a slujit țara timp de șapte secole.

Suveranul Marii Britanie are în grijă toate lebedele din Marea Britanie

Conform lui David Barber, expert al familiei regale, „Regele are dreptul de a revendica orice lebădă care înoată în ape deschise, nemarcată, dacă dorește acest lucru”.

Proprietatea regală a lebedelor datează din Evul Mediu, pe vremea în care aceste păsări erau considerate o delicatesă, iar regele voia să se asigure că doar el și membrii familiei sale se pot ospăta din asemenea bunătate. Desigur, în ziua de astăzi, carnea de lebădă nu se mai consumă la mesele regale, însă aceste animale continuă să se afle sub protecția regelui Charles al III-lea.

Moștenitorii Casei Regale a Marii Britanii nu călătoresc niciodată împreună

Moștenitorii tronului nu au voie să călătorească, mai ales să zboare cu avionul, însoțiți de alți moștenitori. Acest lucru se întâmplă din dorința de a proteja linia de moștenitori regali. Cu toate acestea, există și mici excepții. Prințul William de obicei călătorește alături de fiul său cel mare, prințul George.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: