Redactia.ro
Home » Sport » Cine sunt Alexia Tatu și Andreea Soare, urmașele Simonei Halep: „Este greu cu tenisul și cartea, dar n-am ce face”

Cine sunt Alexia Tatu și Andreea Soare, urmașele Simonei Halep: „Este greu cu tenisul și cartea, dar n-am ce face”

GALERIE FOTO (5) Cine sunt urmașele Simonei Halep, Alexia Tatu și Andreea Soare

Cine sunt urmașele Simonei Halep, Alexia Tatu și Andreea Soare. Alexia Tatu a învins-o pe Andreea Soare cu 7-6, 6-4 în prima finală din istorie de la Wimbledon rezervată sportivilor Under 14. În finala feminină de la Wimbledon, desfășurată în premieră la ediția din acest an a celui mai prestigios turneu de Grand Slam, au ajuns două jucătoare din România, Alexia Tatu și Andreea Soare.

Cine sunt Alexia Tatu și Andreea Soare, urmașele Simonei Halep: „Este greu cu tenisul și cartea, dar n-am ce face”

Alexia Tatu a invins-o duminică, în finala româneasca a fetelor de la categoria U14, după ce a întrecut-o în două seturi pe Andreea Diana Soare. Alexia Tatu, originară din Buzău, favorita nr. 1 a turneului, s-a impus cu 7-6, 6-4, după un meci pe care l-a dominat și în care a reușit să aibă procente mai bune decât Andreea la punctele câștigate cu primul serviciu și cu al doilea serviciu. În drumul ei spre titlul, Alexia a trecut, în semifinale, de Sol Ailin Larraya Guidi, cu 6-0, 6-3. după ce, în grupe Alexia a pierdut un singur set în cele trei meciuri, 6-2, 6-4, cu Giselle Isabella Guillen, 3-6, 6-0, 10-2 cu Marianne Angel (Mexic), și 6-1, 6-0, cu Arabella Loftus. „A fost cu foarte multe emoții, nu mai jucasem pe o arenă așa de mare. Au fost primele antrenamente, meciuri, puncte jucate vreodată pe iarbă. Cel mai important este să stai jos pe picioare, genunchii flexați, să ții de linia de fund, cât mai în față Cu lovitura de dreapta fac multe puncte, dar simt spectacolul când închid puncte cu un rever în lung de linie”, spune Alexia.

Andreea Diana Soare provine de la Clubul Sportiv Medgidia și este antrenată de Andrei Bacu. Este componentă a Lotului Național U14 al României,locul 4 în clasamentul U14 FRT și locul 16 în Europa. Andreea Diana Soare, în drumul ei spre finală, a dispus cu 6-0, 7-5, de Isabelle Britton (Marea Britanie), în semifinale, și de Aishwaraya Jadhav (India),cu 6-3, 6-2, de Aishi Das (Noua Zeelandă), cu 6-4, 6-4 și de Mika Stojavljevic (Marea Britanie), cu 1-6, 6-4, 10-3, în faza grupelor.

Cum se înțeleg Andreea Soare și Alexia Tatu, finalistele de la Wimbledon Under 14

Urmașele Simonei Halep au declarat că se înțeleg foarte bine. Gabriel Caloian și Andrei Baciu, antrenorii jucătoarelor Alexia Tatu și Andreea Soare le pregătesc de 8 ani, mai exact, din momentul în care cele două au lovit pentru prima dată rachetă. „Suntem cele mai bune prietene!”, spun româncele.

Alexia a declarat că îi place foarte mult tenisul, motiv pentru care nu este fan al școlii. „Aici m-ați blocat! Nu sunt mare fan școală, știu că este necesară, dar tenisul este pe primul loc. Imi place tare mult cum stă pe picioare, foarte joc și cum se poziționează la minge”.

În schimb Andreea încearcă să se descurce cu amândouă și recunoaște că îi este greu să se mentină. „Mama este medic stomatolog iar tatal meu, managerul unui lanț de hipermarketuri. Este greu cu tenisul și cartea, dar n-am ce face! Programul este foarte încărcat și este dificil să fii bun la ambele. Mă descurc, însă, foarte bine!”, precizează Andreea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: