Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt angajații români care vor primi suplimentar șapte bonuri de masă și o zi liberă în plus 

Cine sunt angajații români care vor primi suplimentar șapte bonuri de masă și o zi liberă în plus 

tichete

Vești bune pentru o parte dintre angajații români. Unii dintre ei vor putea primi șapte bonuri de masă suplimentare, dar și o zi liberă în plus. Iată cine va beneficia de acestea!

Cine sunt angajații români care vor primi șapte bonuri de masă suplimentare și o zi liberă în plus

Persoanele care donează sânge în mod regulat vor beneficia de șapte bonuri de masă suplimentare, dar și de o zi liberă în plus. Mai mult decât atât, ei vor avea dreptul la anumite controale medicale o dată pe an.

Prin urmare, persoana care donează sânge are dreptul să solicite, pentru fiecare donare efectuată, următoarele beneficii:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia specializată;
  • O zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge angajați, sau o zi de scutire de la activitățile școlare sau militare în ziua donației, pentru elevi, studenți și militari;
  • Decontarea cheltuielilor de transport în comun pentru deplasarea dintre localitatea de domiciliu sau reședință, așa cum este specificată în actul de identitate, și localitatea în care se află instituția la care are loc donarea de sânge;
  • Dacă donarea se efectuează la instituția specializată din localitatea de domiciliu sau din localitatea de angajare, donatorul are dreptul la un abonament de transport în comun cu o reducere de 50% pe o perioadă de o lună, pe baza documentelor justificative, conform informațiilor de pe doneazăsânge.ro.

Cei care donează regulat sânge au dreptul la anumite controale medicale

În plus, cei care donează sânge în mod regulat au dreptul să efectueze mai multe controale medicale.

  • Un examen radiologic pulmonar și un examen biologic extins, efectuate gratuit, la recomandarea instituției de donare de sânge, în conformitate cu documentele care atestă statutul lor de donatori cu donații regulate.
  • Anual și în alte situații justificate medical, acești donatori au dreptul la un examen cardiologic cu scopul de a depista potențiale afecțiuni care ar putea contraindica donarea de sânge. Această investigație se efectuează în baza recomandării instituției de donare de sânge la care donatorul este înregistrat, iar accesul este permis doar cu documentele care confirmă statutul de donator de sânge.
  • În cazul în care este diagnosticată o deficiență de fier sau un sindrom anemic ca urmare a donărilor repetate de sânge, donatorii au dreptul la un tratament substitutiv cu fier, care este furnizat gratuit conform recomandărilor medicului de colectare de la instituția specializată.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: