Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt cei 1.000.000 de pensionari care pot păstra un ajutor de 700 lei? Ce condiții trebuie să îndeplinească 

Cine sunt cei 1.000.000 de pensionari care pot păstra un ajutor de 700 lei? Ce condiții trebuie să îndeplinească 

Cine sunt cei 1.000.000 de pensionari care pot păstra un ajutor de 700 lei? Ce condiții trebuie să îndeplinească 

Guvernul a anunțat recent că peste un milion de pensionari au șansa de a păstra un ajutor crucial în valoare de 700 de lei. Însă cine sunt acești pensionari și sub ce condiții pot beneficia de acest sprijin? Iată detaliile!

Cine sunt cei 1.000.000 de pensionari care pot păstra un ajutor de 700 lei?

Pensionarii care se încadrează în anumite criterii au privilegiul de a primi acest ajutor esențial. Printre aceștia se numără pensionarii cu vârsta de 60 de ani sau mai mult și cu venituri lunare sub 2.000 de lei. De asemenea, cei cu pensie de invaliditate și venituri lunare sub aceeași limită sunt eligibili pentru acest sprijin. Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii sub 2.000 de lei lunar, precum și familiile care primesc alocație pentru susținerea familiei pot beneficia de acest ajutor vital.

Cardul de energie, alimentat cu 700 de lei de două ori pe an, reprezintă o resursă crucială pentru aceste categorii de pensionari. Acești bani ar trebui să fie folosiți pentru plata facturilor la energie, însă mulți nu au făcut acest lucru.

Prelungirea valabilității cardului

Într-o mișcare surprinzătoare, guvernul a decis să prelungească valabilitatea acestor carduri pentru încă două luni, până la 31 mai, pentru a evita pierderea acestor fonduri vitale. Această decizie a fost luată având în vedere că peste 1.100.000 de români nu au cheltuit banii de pe carduri, majoritatea fiind pensionari.

„Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vitală această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a spus premierul Marcel Ciolacu, potrivit newsweek.ro. 

Este esențial ca acești pensionari vulnerabili să fie conștienți de aceste ajutoare și să se asigure că beneficiază de ele în mod corespunzător. Înțelegerea clară a criteriilor și a procesului de accesare a acestor fonduri poate face o diferență semnificativă în viața acestor persoane și în asigurarea unui trai decent și al unor condiții de viață mai bune.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: