Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt cei mai mari băutori de alcool din lume. Bărbații obișnuiesc să consume mai mult alcool decât femeile, în general

Cine sunt cei mai mari băutori de alcool din lume. Bărbații obișnuiesc să consume mai mult alcool decât femeile, în general

Cine sunt cei mai mari băutori de alcool din lume

Iată cine sunt cei mai mari băutori de alcool din lume, potrivit unor studii în domeniu. Este important ca oamenii să consume în mod responsabil alcool, pentru că acesta poate duce la boli deosebit de grave.

Cine sunt cei mai mari băutori de alcool din lume. Bărbații obișnuiesc să consume mai mult alcool decât femeile, în general

În funcție de statistici și studii de cercetare, consumul de alcool variază considerabil de la o țară la alta, fiind influențat de o serie de factori, inclusiv cultura, economia și legile privind alcoolul. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în 2020, de pildă, un consum mare de alcool a fost înregistrat în Republica Moldova, Belarus, Lituania și Rusia, în rândul populației de peste 15 ani.

Letonia, Austria și chiar o serie de insule din Pacificul de Sud sunt fruntașe în ceea ce privește consumul de alcool, arată cifrele Agenției Centrale de Informații (CIA), în 2019.

CIA a analizat numărul mediu de litri de alcool pur consumați de fiecare persoană în 189 de țări din lume. Insulele Cook, aflate în Pacificul de Sud, au fost în fruntea listei, cu o persoană care consumă în medie aproximativ 13 litri de alcool pur pe an – adică mai mult de 100 de pahare de vin. Aproximativ jumătate dintre adulții de peste 18 ani din Insulele Cook consumă alcool, iar unele grupuri consumă până la 10 băuturi într-o singură seară, potrivit Daily Mail.

Europa are cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor dintre toate continentele din lume, a declarat OMS, mai exact, este vorba despre Europa de Est. Mai exact, trei dintre țările din top cinci se află în această parte a Europei. Unul din 10 bărbați din Letonia și Lituania, de exemplu, sunt dependenți de alcool. Totodată, e de menționat aici că acest consum de alcool este mult mai frecvent la bărbați, care au reprezentat aproximativ 57%, față de femei, care au reprezentat 37%.

În 2019, primele 10 țări europene cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor au fost: Cehia (14,3 litri), Letonia (13,2), Moldova (12,9), Germania (12,8), Lituania (12,8), Irlanda (12,7), Spania (12,7), Bulgaria (12,5), Luxemburg (12,4) și România (12,3).

Alcoolul este interzis în Kuweit, Mauritania, Arabia Saudită și Somalia. Consumul ridicat de alcool poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli hepatice, cancer, boli de inimă și tulburări mintale. De asemenea, poate contribui la accidente, violență și probleme sociale.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 2,3 miliarde de persoane din întreaga lume beau alcool în mod regulat. Aceasta reprezintă aproape 30 la sută din populația lumii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: