Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt românii care vor avea cele mai importante creșteri la recalcularea pensiilor. Anunțul de ultimă oră făcut de Marcel Ciolacu

Cine sunt românii care vor avea cele mai importante creșteri la recalcularea pensiilor. Anunțul de ultimă oră făcut de Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în județul Argeș, că muncitorii care au lucrat la barajul Vidraru vor beneficia de unele dintre cele mai importante creșteri de pensii în urma recalculării acestora. Aflat într-o vizită la Centrala Hidroelectrică Vidraru, Ciolacu a subliniat mândria și respectul pe care le are față de efortul uriaș al muncitorilor care au contribuit la realizarea acestei opere de artă inginerească.

Respect pentru eforturile muncitorilor

„Privim cu toții acest baraj impresionant și mărturisesc că simt o uriașă mândrie față de trecut, dar și o încredere totală față de viitor. În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total față de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă. A fost un efort incredibil, de zeci de mii de ore de muncă în condiții deosebit de grele în care, din păcate, au fost și accidente și multe vieți pierdute. Au forat zeci de kilometri de galerii subterane, au excavat milioane de metri cubi de rocă și au turnat mii de tone de beton ca să închidă acest baraj în arc, una dintre cele mai mari lucrări hidroenergetice din România”, a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Cine sunt pensionarii care vor avea cele mai mari creșteri la recalculare

Premierul a precizat că muncitorii de la Vidraru vor fi printre cei mai avantajați în urma recalculării pensiilor, recunoscând importanța muncii lor.

„Cei care au lucrat aici, la Vidraru, de la mineri, zidari, dulgheri, sudori, mecanici, electricieni, vor fi printre pensionarii care la recalculare vor avea cele mai importante creșteri de pensii. Așa este și firesc, asta înseamnă cu adevărat să prețuim munca în România”, a punctat premierul.

Ciolacu, în vizită la Vidraru

În cadrul vizitei la Centrala Hidroelectrică Vidraru, Marcel Ciolacu a subliniat că respectul față de munca depusă de acești muncitori se manifestă și prin majorarea pensiilor, menționând că acest proces va fi coordonat de către o argeșeancă, împreună cu echipa ei de la Ministerul Muncii. Aceasta va asigura că recalcularea pensiilor se va desfășura corect și transparent.

Când a fost construit Barajul Vidraru

Barajul Vidraru, finalizat în 1966, este o capodoperă a ingineriei românești și a fost construit cu mari sacrificii. Muncitorii au excavat milioane de metri cubi de rocă și au turnat mii de tone de beton, înfruntând condiții de muncă extrem de dificile și riscuri mari. Acest efort titanic a făcut posibilă construcția uneia dintre cele mai mari și mai importante lucrări hidroenergetice din România, contribuind semnificativ la dezvoltarea energetică a țării.

Premierul Marcel Ciolacu a reafirmat angajamentul guvernului de a recunoaște și de a răsplăti munca grea și sacrificiile făcute de muncitorii care au contribuit la construcția barajului Vidraru. Prin recalcularea pensiilor și majorarea acestora, statul român își arată respectul față de acești eroi ai muncii, asigurându-se că eforturile lor sunt corect compensate și apreciate.

Casa Națională de Pensii a informat că toate deciziile de recalculare, emise în baza Legii 360/2023, vor fi trimise pensionarilor prin Poșta Română. Astfel, toți pensionarii vor primi aceste decizii acasă, asigurându-se astfel o comunicare eficientă și accesibilă.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) continuă să administreze sistemul public de pensii cu atenție și rigurozitate, asigurându-se că toate dosarele sunt verificate și corectate acolo unde este necesar. Recalcularea pensiilor în baza noii legislații va fi implementată la timp, iar pensionarii vor fi informați prin canale oficiale despre orice modificare a cuantumului pensiei lor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: