Redactia.ro
Home » Știri » Cine va conduce Rusia după alegerile prezidențiale din  2024? Decizia lui Vladimir Putin uimește întreaga lume 

Cine va conduce Rusia după alegerile prezidențiale din  2024? Decizia lui Vladimir Putin uimește întreaga lume 

Cine va conduce Rusia după alegerile prezidențiale din  2024? Decizia lui Vladimir Putin uimește întreaga lume 

Cine va conduce Rusia după alegerile prezidențiale din  2024? Decizia lui Vladimir Putin uimește întreaga lume! Iată detaliile!

Cine va conduce Rusia după alegerile prezidențiale din  2024

Într-un viraj surprinzător al evenimentelor, președintele rus Vladimir Putin a anunțat oficial că va candida în alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul a fost făcut vineri, iar conform agenției ruse TASS, Putin a declarat că a decis să candideze din nou după ce a primit numeroase solicitări din partea oamenilor de a continua să conducă țara.

Declarația a venit la scurt timp după ce președintele Putin a onorat soldații de la Kremlin care au luptat în Ucraina, acordându-le cea mai înaltă distincție militară, Erou al Stelei de Aur a Rusiei, conform sursei citate. Potrivit agenției franceze AFP, el ar fi transmis această decizie lui Artiom Joga, un combatant rus în Ucraina, potrivit Agerpres.

Purtătorul său de cuvânt insinuase anterior posibilitatea, afirmând că „mulți oameni” îl îndeamnă pe președinte să își caute un nou mandat de șase ani în alegerile programate pentru martie anul viitor. Acesta a menționat, de asemenea, că Putin își va dezvălui decizia „atunci când va considera potrivit”.

Decizia lui Vladimir Putin uimește întreaga lume

În mod interesant, Comisia Electorală Centrală a Rusiei a dezvăluit vineri că alegerile vor avea loc, pentru prima dată, pe o perioadă de trei zile, în intervalul 15-17 martie.

Această mișcare a lui Putin a stârnit discuții despre peisajul politic din Rusia, mai ales având în vedere absența unei competiții semnificative la nivel intern. Cu politicianul de opoziție Alexei Navalnîi aflat în prezent într-o colonie penitenciară și alți disidenți plecați peste hotare din cauza represiunilor susținute, Putin pare să nu se confrunte cu o concurență politică serioasă în cursa prezidențială iminentă.

Întrebat despre rezultatele unui sondaj recent realizat de un institut de stat, în care 70% dintre respondenți au afirmat că Putin ar trebui să candideze pentru un nou mandat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a subliniat că decizia lui Putin va fi în întregime personală.

„Putin îşi va anunţa decizia când va considera potrivit şi eficient. Va fi în întregime decizia sa. Putin s-a bazat întotdeauna pe sprijinul oamenilor în activitatea sa. Principalul său interes este să amelioreze bunăstarea şi standardele de viaţă ale poporului nostru.

Foarte mulţi oameni îi cer lui Putin să candideze şi să continue ca şef de stat. Este un lucru demn de remarcat”, a declarat Peskov.

Anunțul candidaturii lui Putin a stârnit interes atât în Rusia, cât și la nivel internațional, iar observatorii urmăresc cu atenție evoluția peisajului politic înaintea alegerilor din 2024. Rămâne de văzut cum va fi primită această decizie de către publicul rus și comunitatea internațională, având în vedere contextul geopolitic și rolul Rusiei pe scena globală.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: