Redactia.ro
Home » Știri » Cinematografele, cafenelele și restaurantele se vor redeschide în Focșani. Care este rata de infectare

Cinematografele, cafenelele și restaurantele se vor redeschide în Focșani. Care este rata de infectare

Conducerea primăriei Focșani a anunțat redeschiderea cinematografelor, restaurantelor și a cafenelelor, ca urmare a scăderii numărului de infectări din ultimele două săptămâni.

 

Orașul care revine la normal

 

Decizia de redeschidere a cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor vine după ce incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut în ultimele două săptămâni sub 3 la mia de locuitori. Însă, locurile vor fi ocupate doar în proporție de 30%, potrivit news.ro.

Măsurile adoptate pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19 şi promovate intens în ultima vreme de către Primăria Municipiului şi-au făcut efectul, Focşaniul înregistrând în ultimele două săptămâni un număr de 2,34 cazuri confirmate la mia de locuitori. În aceste condiţii, pentru următoarele 14 zile, sunt deschise publicului activităţile din interiorul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, restaurantelor şi cafenelelor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Aceleaşi măsuri sunt prevăzute şi pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, precum şi pentru operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, a transmis, marți, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Măsura de redeschidere a restaurantelor și cafenelelor este prevăzută și pentru restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare. Mai mult, măsura se aplică și pentru peratorii economici licențiați în domeniul jocurilor de nroroc.

Măsura redeschiderii este luată pentru o perioadă de 14 zile, însă, doar cu respectarea limitei de 30% din capacitatea maximă a spațiului.

„Iată că simţul civic de care au dat dovadă cetăţenii Municipiului Focşani se reflectă în scăderea numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2, timp în care mai multe oraşe din ţară se confruntă cu o creştere alarmantă a numarului de îmbolnăviri şi decese cauzate de noul coronavirus. Primarul Cristi Valentin Misăilă mulţumeste în mod public focşănenilor pentru respectarea măsurilor luate de către autorităţi şi atenţionează asupra necesităţii respectării acestora şi în continuare. Totodată, edilul Municipiului Focşani mulţumeste cadrelor medicale, dar şi tuturor celor care sunt, zi de zi, în prima linie a “războiului” cu acest virus perfid şi ucigaş, eforturile lor făcând posibila relaxarea restricţiilor impuse de autorităţi”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.

Aceleași măsuri sunt prevăzute și pentru restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare, precum și pentru operatorii economici care sunt licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

În județul Vrancea, au fost înregistrate doar astăzi 52 de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus. De al începutul pandemiei s-au infectat 5.521 de persoane.

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregostrate 4.272 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care aveau deja un test pozitiv, 455 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, 199 de persoane au decedat. 178 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, în timp ce la alți 16 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: