Redactia.ro
Home » Știri » Cinematografele se vor redeschide pe 28 mai. Ce reguli trebuie respectate

Cinematografele se vor redeschide pe 28 mai. Ce reguli trebuie respectate

Vești bune pentru românii cărora le era dor să meargă la cinematograf! Din 28 mai vor putea merge la cinema să vizioneze cele mai noi filme, dar ținând cont de anumite reguli anti-Covid.

Cinematografele se vor redeschide pe 28 mai. Ce reguli trebuie respectate

Liber la cinema din 28 mai! Cinefilii se vor bucura din nou de un film la cinematograf, după o lungă perioadă în care nu li s-a permis acest lucru. Odată ce este posibil, ei vor trebui să respecte regulile anti-Covid, stabilite de autorități, potrivit Observator.

Sălile de cinema vor funcţiona la o capacitate de 50%. Astfel, va fi un scaun liber între spectatori, atât la stânga, cât și la dreapta, dar și în față și-n spate.

Masca de protecție la cinema

Masca de protecție va trebui purtată cât timp cinefilii se bucură de vizionarea unui film. Ea poate fi dată jos de la gură doar în timpul în care consumați produse de la bare: fie popcorn, apă sau orice mâncați dumneavoastră.  De luna viitoare, iunie, lucrurile s-ar putea întoarce și mai mult în favoarea iubitorilor de cinema. Cinematografele vor putea primi persoane la o capacitate de 70%, fără distanţare, însă doar dacă rata de infectare se menţine sub 3 la mia de locuitori.

Alte măsuri de relaxare în țară

România se află în prezent în scenariul verde. Rata de infectare este sub 1,5 la mia de locuitori. Astfel, din data de 15 mai masca nu mai este obligatorie în aer liber, ci doar în stații de autobuz sau piețe sau orice altă zonă aglomerată. Și premierul Florin Cîțu s-a bucurat de această măsură.

”Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil.Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie 😉#HaiCaSePoate #TheBestIsYetToComeRomania”, a scris Florin Cîțu pe facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: