Redactia.ro
Home » Știri » Ciobanul Ghiță vrea să facă dreptate. Și-a reclamat colegii ciobani la DNA pentru fraudele comise

Ciobanul Ghiță vrea să facă dreptate. Și-a reclamat colegii ciobani la DNA pentru fraudele comise

Ciobanul Ghiță nu este doar un personaj foarte iubit de publicul din România, ci și un om care iubește dreptatea. După ce a descoperit că mulți dintre ciobanii din vestul țării au comis o ilegalitate pentru a primi mai mulți bani, bărbatul nu a stat pe gânduri și i-a desconspirat. A mers atât de departe încât i-a reclamat la DNA, iar acum oficialii se ocupă de această situație.

Dacă credeați că ilegalitățile sunt înfăptuite doar în lumea afacerilor, să știți că vă înșelați amarnic. Mai mulți ciobani din vestul țării au încercat să obțină sume importante de bani cu ajutorul subvenţiilor APIA. Nu au fost însă singuri, ci au fost ajutați și de alte persoane, cum ar fi veterinari şi ingineri.

Ciobanul Ghiță vrea să facă dreptate. Și-a reclamat colegii ciobani la DNA pentru fraudele comise

Planul ciobanilor a fost foarte bine la punct și nu ar fi fost descoperit niciodată de DNA dacă nu aveau parte de ajutor. Au descoperit o modalitate prin care pot falsifica certificatelor zootehnice, care i-au ajutat să obțină aceste subvenții.

Totul a fost însă scos la iveală de Ciobanul Ghiță, un personaj foarte iubit în mediul public. În loc să ia parte la această ilegalitate, el s-a folosit de reputația sa și a decis să facă o faptă bună. I-a reclamai la DNA pe ciobanii rău intenționați, iar acum o anchetă este în plină desfășurare.

Autoritățile au în vedere cinci ciobani care în decursul ultimilor ani au falsificat certificatele zootehnice cu ajutorul veterinarilor și a altor persoane și au obținut fonduri europene nerambursabile. Astfel, s-au creat 58 de astfel de atestări pentru animale de rasă pură, care în realitate nu erau existante.

„Cercetările în prezenta cauză au vizat modalitatea frauduloasă prin care mai mulţi crescători de animale ar fi încercat să obţină fonduri europene nerambursabile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în cadrul schemei de Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ)-campania 2021, care are în vedere tocmai încurajarea procesului de ameliorare a rasei de ovine Ţurcană pe teritoriul României, în acord cu strategia promovată la nivelul statelor membre UE.

Concret, în anii 2020 şi 2021, cinci dintre inculpaţi ar fi intrat în posesia unui număr de 58 de certificate zootehnice care ar fi fost emise pe baza unor înscrisuri falsificate de medicii veterinari David Alin Cătălin şi Dănescu Constantin Ionuţ, de inginerul zootehnist Pascariu Lucian şi de controlorul implicat în culegerea datelor genetice şi performanţelor ovinelor implicate în procesul de ameliorare a rasei de ovine Ţurcană.

Documentele respective, emise de o asociaţie de crescători de ovine din judeţul Hunedoara care gestionează, la nivel naţional, Registrul Genealogic al rasei de ovine Ţurcană, atestau că cele 58 de ovine, masculi, sunt animale de rasă pură, cu toate că animalele nu existau în realitate.”, au anunțat procurorii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: