Redactia.ro
Home » Știri » Ciocolata populară în rândul copiilor, scoasă de la raft în Europa. Zeci de cazuri de salmonella au fost descoperite

Ciocolata populară în rândul copiilor, scoasă de la raft în Europa. Zeci de cazuri de salmonella au fost descoperite

Ciocolata populară în rândul copiilor, scoasă de la raft în Europa

Ciocolata populară în rândul copiilor, scoasă de la raft în Europa. Aproximativ 57 de persoane din Marea Britanie, majoritatea copii mici, au fost infectate cu salmonella. Specialiștii au descoperit că ouăle de ciocolată Kinder Suprise au fost cele care au cauzat această situație. Produsele au fost scoase de pe raft în Europa.

Ciocolata populară în rândul copiilor, scoasă de la raft în Europa. Zeci de cazuri de salmonella au fost descoperite

Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie a declarat că mai mulți copii au fost infectați cu salmonella după ce au consumat ciocolata Kinder Suprise. Specialiștii au declarat că produsele au fost retrase din cauza unei legături potențiale cu un focar de salmnella în care au fost descoperite 57 de cazuri, dintre care puțin pestre trei sferturi sunt copii cu vârsta de până la cinci ani. Ferrero, care deține brandul Kinder, a anunțat clienții care au cumpărat acest produs să îl returneze și au rechemeat loturile de ouă individuale de 20g și pe cele care vin în pachete de trei, cu o dată de valabilitate curprinsă între 11 iulie 2022 și 7 octombrie 2022.

Rechemerea vine cu câteva săptămâni înainte de Paște, când Fererro ar fi sperat ca produsul să aducă mult profit. “Acest lucru este în legătură cu o posibilă legătură cu un focar de salmonella. Un număr de cazuri au fost înregistrate la copii mici. Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire ulterioară, consumatorii nu ar trebui să mănânce produsele enumerate în alerta de rechemare și ei/părinții sau tutorii copiilor ar trebui să urmeze sfaturile de risc din cadrul acesteia”.

Au fost înregistrate mai multe cazuri în Europa, inclusiv în Europa, Franța, Germania, Suedia și Olanda. Ouăle Kinder Surprise au fost fabricate în Belgia. Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie, fosta Public Health England, a scris pe Twitter: “Ferrero a rechemat anumite loturi de ouă Kinder Surprise din cauza posibilei prezențe a salmonellei. Dacă ați cumpărat produsul de mai jos, nu-l consumați”. Mai mult, agenția a încurajat persoanele care au cumpărat unul dintre produse să contacteze compania Ferrro pentru a obține o rambursare.

Simptomele infecției cu salmonella

Legătura dintre cazurile raportate de intoxicație cu salmonella și ouăle Kinder a fost descoperită în urma unor investigații conduse de UKHSA, Public Health Scotland, Public Health Wales și Public Health Agency din Irlanda de Nord. Specialiștii au declarat că oule au fost produse în aceeași fabrică. Bacteria Salmonella pote provoca intoxicații alimentare, iar simptomele includ diaree, crampe stomacale, greață, vărsături și febră. Boala dispare după câteva zile, dar simptomele pot fi mai grave și pot duce la internarea în spital, în special la persoanele foarte tinere și la cele cu un sistem imunitar slăbit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: