Redactia.ro
Home » Știri » Cireșe de lux în piețele din Oradea! Cât costă un kilogram? Majoritatea românilor nu și le permit

Cireșe de lux în piețele din Oradea! Cât costă un kilogram? Majoritatea românilor nu și le permit

Reţeta străveche de compot de cireşe fără conservanţi. Trucul care îl păstrează şi trei ani

Începutul anului aduce cu sine primele semne ale primăverii, iar printre acestea se numără și apariția cireșelor în piețele din Oradea. Cu toate acestea, bucuria este umbrită de prețul lor exorbitant, care le face inaccesibile pentru mulți români. Iată detaliile!

Cireșe de lux în piețele din Oradea

Potrivit declarațiilor unei vânzătoare de la o piață din Oradea, un kilogram de cireșe importate din Argentina poate ajunge la suma considerabilă de 120 de lei. Această sumă pune fructele într-o categorie de lux, comparabilă cu prețul unei perechi de încălțăminte de calitate.

„Un kilogram de cireşe costă 120 de lei. Sunt aduse din Argentina”, a declarat pentru ebihoreanul.ro o vânzătoare.

Cât costă un kilogram

Prețul ridicat al cireșelor face ca majoritatea orădenilor să le cumpere doar pentru gust, în cantități mici. De exemplu, doi pumni de cireșe, echivalentul a 250 de grame, se vând cu 30 de lei. Această situație nu este neobișnuită, mai ales în contextul în care cireșele sunt importate din emisfera sudică, din țări precum Argentina, Bolivia sau Chile, unde costurile ridicate se reflectă în prețul final al produsului.

Cu toate că cireșele autohtone se așteaptă să apară pe piață abia la sfârșitul lunii mai, se estimează că prețul lor va fi mult mai accesibil, în jur de 10-12 lei pentru un kilogram. Această veste poate aduce un moment de alinare pentru consumatorii care nu își permit luxul cireșelor importate.

Majoritatea românilor nu și le permit

Comparând cu anii precedenți, se observă o creștere semnificativă a prețurilor cireșelor. În ianuarie, un kilogram putea ajunge chiar și la suma de 250 de lei, fapt care a condus la reacții de surprindere și dezamăgire din partea clienților. În primăvara trecută, prețurile erau mai moderate, cu un kilogram de cireșe aduse din Spania și Grecia costând în jur de 60 de lei.

„În ultimii ani, odată cu dezvoltarea comerţului, nu mai trebuie să ne mire apariţia pe piaţă de trufandale în extrasezon. Cireşele de acum sunt importate din emisfera sudică (Argentina, Bolivia, Chile etc.), cu costuri ridicate, de unde şi preţul de desfacere”, a explicat şeful Direcţiei Agricole Judeţene Bihor, Nicolae Hodişan, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: