Redactia.ro
Home » Știri » Cireșele de mai, cele mai așteptate fructe. Când apar în piețe

Cireșele de mai, cele mai așteptate fructe. Când apar în piețe

Cum să ții graurii departe de cireșe? Cele mai simple și eficiente metode 

Odată cu sezonul cald, așteptăm și fructele specifice acestuia. Printre ele se află o adevărată delicatesă, cireșele. Aceste fructe reprezintă bunătățile sezonului. De altfel, cireșele au apărut în supermarketurile și piețele din București și din țară.

Ele se vând la prețuri între 20 și 30 de lei/kg. Magazinele mari au comercializat cireșe cu 79,80 lei kg. O punga de 1 kg costă 29 de lei. Pe de altă parte, majoritatea cireșelor sunt aduse din import: Egipt, Grecia sau Iordania. Asta, pentru că cireșele românești nu s-au copt încă. Prețurile kilogramului de cireșe pot oscila foarte mult în supermarketuri și piețe, între 15 și 60 lei. În unele supermarketuri prețul cireșelor poate ajunge chiar la 90 de lei kg, iar în piețe vor costa 15 lei, de 6 ori mai puțin.

Românii așteaptă prețurile mai mici. Specialiștii spun că prețul cu care sunt vândute cireșele din import este stabilit în general de comercianții de la noi din țară.

Ce beneficii au cireşele asupra organismului

Cireşele de mai te pot ajuta să dormi mai bine. Cireşele sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglementarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu au ceva. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare.

Cireşele sunt bune pentru inimă şi pentru sistemul circulator. Cercetătorii au descoperit că oamenii care au atacuri de cord tind să aibă niveluri joase de melatonină, ceea ce poate fi reparat de consumul de cireşe. Un compus prezent în cireşe – polifenolul – s-a dovedit a fi benefic în procesul de prevenire a formării de cheaguri de sânge, potrivit care2.com. În plus, antocianina, de asemenea prezentă în cireşe, protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, ceea ce implică faptul că cireşele pot ajuta la prevenirea formării de placă arterială.

Cireşele sunt bune pentru creier. Melatonina, polifenolii şi antocianinele au dovedit efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale. Toate trei protejează celulele creierului de stresul oxidativ. Ele pot juca un rol în prevenirea diferitelor forme de demenţă.

Cireşele sunt un antiinflamator natural. Antocianinele reduc inflamarea aproximativ la fel de bine precum medicamentele prescrise de doctor, cu menţiunea că cele din cireşe nu prezintă şi efecte adverse, spun specialiștii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: