Redactia.ro
Home » Știri » Clienţii unei bănci mari din România au pierdut sume uriaşe în câteva minute. Nu se ştie dacă îşi pot recupera banii

Clienţii unei bănci mari din România au pierdut sume uriaşe în câteva minute. Nu se ştie dacă îşi pot recupera banii

Clienţii unei bănci mari din România au pierdut sume uriaşe în câteva minute. Nu se ştie dacă îşi pot recupera banii

Clienţii unei bănci mari din România au pierdut sume uriaşe de bani în câteva minute. Nu se ştie dacă îşi pot recupera banii înapoi. Iată detalii despre această situație!

Clienţii unei bănci mari din România au pierdut sume uriaşe în câteva minute. Nu se ştie dacă îşi pot recupera banii

Clienţii unei mari bănci din România și-au pierdut banii din conturi în doar câteva minute. Ei au fost înşelaţi de hackeri, iar banii lor au transferaţi prin mai multe conturi ale aceleiaşi bănci, pentru ca apoi să li se piardă urma, a transmis observatornews.ro.

Deși a făcut sesizări, deocamdată nu se ştie dacă şi cum îşi pot recupera banii.

Am primit un mail că am poprire pe cont. Am deschis mailul. Nu am făcut bine, dar asta e. S-a făcut roșu la semafor, am sunat la *200 că așa îmi scria în cont. Am vorbit cu domnişoara de la call center, mi-a zis că nu am nimic blocat, nu am nimic poprit. Tot eram la semafor cu mașina oprită zic hai să intru și pe cont. Am deschis contul de pe telefon și am constatat că nu mai am niciun ban în cont”, a povestit unul dintre clienții afectați, din București, potrivit sursei menționate mai sus.

Banii lui au fost mutaţi în contul unui client din Oradea, rămas și el fără bani.

„Au fost tranferați împreună cu banii pe care eu îi aveam înainte în cont. O tranşă de 6.000 și una de 15.000 de lei”, a spus acesta.

Clientul din Oradea spune că şi-a blocat conturile, însă două zile mai târziu alţi 15.000 de lei i-au dispărut din conturi. Toţi banii ar fi ajuns în contul altcuiva din altă localitate, iar de aici în contul altei femei, ca într-un final, banii să fie mutaţi în altă bancă.

Rămâne de văzut ce s-a întâmplat, de fapt.

Odată cu extinderea plăţilor online, apar şi metode tot mai sofisticate ale atacatorilor prin care abordează clienţii băncilor sau ale altor instituţii în vederea obţinerii informaţiilor personale și accesul la conturi/aplicații. Băncile la rândul lor își intensifica eforturile pentru protecția și informarea clienților lor. Astfel, banca noastră desfășoară cu regularitate campanii de informare și conștientizare prin mai multe canale: newsletter (email, SMS), website-ul băncii”, au transmis reprezentanții băncii, potrivit Observator.

„Există posibilitatea ca utilizatorul să fi accesat un site clonă. Ar mai putea exista o posibilitate să fi instalat în propriul dispozitiv un malware, un virus cum e cunoscut. Virus care are această capacitate de a accesa contul bancar al utilizatorului”, a transmis Sorin Stănică, expert cyber poliția națională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: