Redactia.ro
Home » Știri » Clienţii unui operator de telefonie mobilă, în alertă! Compania pleacă din România, oamenii trebuie să se reorienteze

Clienţii unui operator de telefonie mobilă, în alertă! Compania pleacă din România, oamenii trebuie să se reorienteze

Veste proastă pentru clienţii unui operator de telefonie mobilă, care, până acum, activa şi în ţara noastră.

LycaMobile, cel mai mare operator virtual de telefonie mobilă (MVNO) din lume, cu sediul în Marea Britanie, a decis să își închidă operațiunile în România la finele anului trecut, după opt ani de la lansare.

Au invocat creșterea costurilor

Compania a indicat creșterea costurilor operaționale ca motiv principal al deciziei de retragere.

Potrivit unui anunț oficial al companiei, „LycaMobile s-a lansat în România acum 8 ani. Din păcate, am luat decizia dificilă de a închide LycaMobile România.

Serviciile LycaMobile în România se vor închide la 31 decembrie 2023. În ultimii ani, costurile operaționale au crescut constant, ceea ce ne-a determinat să luăm această decizie dificilă de a închide afacerea în România”.

În România, în 2021, ultimul an raportat, avea o cădere a business-ului de 22%, la 3,5 milioane lei, și o pierdere de peste 7 milioane lei.

Clienții LycaMobile trebuie să plece la un alt operator

Clienților Lyca Mobile li se recomandă să își porteze numărul la un alt operator. Compania a intrat pe piața locală în martie 2015, funcționând ca operator virtual găzduit de Telekom Mobile.

Este de menționat că piața telecomunicațiilor din România este una dintre cele mai competitive din Europa, iar apariția operatorilor virtuali a avut loc târziu comparativ cu alte piețe europene.

Potrivit datelor publicate de ANCOM, milioane de români au preferat să folosească rețelele de telefonie clasice. Orange, Vodafone sau Digi însumau un total de 24,3 milioane de utilizatori, în timp Lycamobile și Goil Services abia dacă aveau 50.000 de clienți.

Deși pentru clienții Lycamobile este o adevărată surpriză, mai ales că trebuie să se reorienteze, nu același lucru îl cred și consultanții din piață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: