Redactia.ro
Home » Știri » CNSU a aprobat mai multe excepții de la purtatul măștii. Care sunt persoanele vizate

CNSU a aprobat mai multe excepții de la purtatul măștii. Care sunt persoanele vizate

Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, mai multe completări la anumite decizii ale Guvernului. 

 

 

Excepții de la purtarea măștii

 

 

În localitățile și județele unde masca este obligatorie, sunt prevăzute anumite excepții, potrivit documentului.

Cei care fac excepție de la purtarea măștii sunt persoanele care consumă băuturu sau mâncare pe terase, precum si cei care fumează. Noua decizie se aplică și persoanelor care practică activități sportive individuale, dar în anumite condiții.

CNSU  a luat această hotărâre ca urmare a numeroaselor cazuri în care persoanele nu purtau masca în spațiile deschise.

,,În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp in vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi in afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal si la minim 2 metri față de alte persoane.”

 

 CNSU a actualizat lista cu țările pentru care se  instituie carantina

 

Pe de altă parte, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile.

,,Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută in anexă la prezenta”

,, Art 2. Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 de ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii”, se arată în document.

30 de țări sunt incluse pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat. printre acesrea se numără: Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Olanda, Amsterdam, Luxemburg, Elveția, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Croația,Irlanda,Polonia, Portugalia.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: