Redactia.ro
Home » Știri » Coaja de banană, promovată pe TikTok drept „botox natural”. Ce spun medicii despre acest nou trend

Coaja de banană, promovată pe TikTok drept „botox natural”. Ce spun medicii despre acest nou trend

Katie Jane Hughes a încercat procedura. Sursă foto: Captura video TikTok

Coaja de banană poate fi considerată „Botox natural”, așa cum promovează un nou trend pe TikTok? Acesta este subiectul dezbătut în mediul online, unde metoda este prezentată ca o alternativă „naturală” la injecțiile cu Botox împotriva îmbătrânirii, conform Daily Mail Online.

Katie Jane Hughes, un make-up artist din New York cu 286.000 de urmăritori, a postat pe TikTok, pe 7 aprilie, un videoclip în care încerca această tendință, în speranța de a demonstra „efectul natural de Botox” al procedurii. După ce și-a uns fața cu coajă de banană, a mărturisit că pielea i s-a simțit mai moale, porii mai strânși și fața mai „smălțuită”. Videoclipul ei a fost vizualizat de 750.000 de ori, iar influencerița a fost atât de impresionată de rezultate încât a spus că va încerca din nou acest trend.

@katiejanehughes Banana skin facial #bananas #fyp #BananaSkin #ViralHack #Skincare #Natural #WhyNot #TryThis#funny #itworks ♬ original sound – Katiejanehughes

 

Medicii nu sunt convinși de efectul promis

Cu toate acestea, medicii nu sunt convinși de efectul promis al cojii de banană. Dr. Geeta Yadav, un dermatolog din Toronto, a explicat pe TikTok că nu există nicio substanță topică sau alimentară care să ofere același efect ca Botoxul injectabil. Deși cojile de banane au proprietăți antimicrobiene, beneficiile lor sunt atât de mici încât este puțin probabil să fie observate.

Dr. Taylor Bullock, rezident în dermatologie la Clinica Cleveland, susține că nu există dovezi științifice care să sugereze că frecarea cojii de banană pe față poate ajuta cu ridurile, cearcănele sau inflamațiile.

Cu toate acestea, utilizatorii de social media sunt mari fani ai acestui truc. Unii au mărturisit că bunica lor folosea coaja de banană sau mango pentru a-și menține pielea fără riduri. Totuși, Dr. Yadav recomandă celor care doresc îmbunătățirea aspectului tenului să apeleze la produse pentru piele fără prescripție medicală, cum ar fi serul cu vitamina C.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: