Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de furtună în mai multe județe din țară. Care sunt zonele vizate

Cod galben de furtună în mai multe județe din țară. Care sunt zonele vizate

cod roșu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis recent mai multe avertizări meteo cod galben și cod roșu de ploi, care sunt valabile pentru diverse județe din România. În această dimineață, meteorologii au emis o atenţionare nowcasting cod galben de ploi, valabilă în mai multe localităţi din țară.

În ultimele ore, ANM a emis nu mai puțin de 11 alerte de vreme instabilă

Noaptea trecută, furtuni puternice au afectat regiunile Banat și Oltenia, iar aceste fenomene vor continua în mare parte din țară în următoarele ore. Meteorologii au emis un cod galben de furtună pentru județele Argeș și Teleorman.

Conform mesajului ANM: „În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei, local în Maramureş, precum şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…40 l/mp şi pe arii restrânse de peste 50 l/mp”, este mesajul ANM.

Pe lângă avertizările de ploi, specialiștii ANM au anunțat că în 14 judeţe şi în București vor fi înregistrate temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat.

„În cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală şi sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, au mai transmis meteorologii.

Meteorologii de la AccuWeather au emis o prognoză care anunță temperaturi și mai extreme pentru perioada următoare

Conform prognozei, pe 9 și 10 iulie, temperaturile vor urca până la 39 de grade Celsius, iar resimțite la umbră vor fi chiar și de 44 de grade. Aceste temperaturi extreme vor afecta semnificativ confortul termic al populației.

Avertizările meteo emise de ANM și prognozele AccuWeather subliniază importanța pregătirii și adaptării la condițiile meteo extreme. Ploile torențiale și canicula reprezintă provocări semnificative pentru populație, infrastructură și economie.

Prin adoptarea măsurilor de precauție și prin cooperarea strânsă între autorități și comunitate, impactul negativ al acestor fenomene poate fi redus semnificativ. Rămâne esențial ca fiecare cetățean să fie informat și să acționeze responsabil pentru a se proteja pe sine și pe cei din jur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: