Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de ninsori în 15 județe și București. ANM anunță că vremea va fi deosebit de rece

Cod galben de ninsori în 15 județe și București. ANM anunță că vremea va fi deosebit de rece

Cod galben de ninsori în 15 județe și București. Meteorlogii au emis un cod galben de ninsori pentru mai multe județe din țară, dar și pentru București. Alerta este valabilă până joi dimineață, iar ANM anunță că în unele zone din țară se va depune un strat de zăpadă de 30 centimentri de zăpadă.

Cod galben de ninsori în 15 județe și București. ANM anunță că vremea va fi deosebit de rece

Cod galben de ninsori în 15 județe și București. Deși astăzi vremea se este călduroasă, de mâine, în jumătatea sudică se întoarce iarnă și vremea va fi foarte rece. Administrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineață un cod galben de ninsori în 15 județe din țară și în Capitală. Informarea meteorologică a fost emisă pentru intervalul 9 martie, ora 23.00-11 martie, ora 10.00. Vizează precipitații moderate cantitatic predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului. Potrivit meteorologilor, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

De asemenea, în extremitatea de sud și sud-est, vor predomina ninsorile, iar în noaptea de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri, precipitațiilor vor fi sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei. În Transilvania, Moldova și restul zonei montane se vor înregistra ninsori în general slabe cantiatic. Specialiștii anunță că vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, și la munte cu viteze în general de 45-55km/h, temporat viscolind ninsoarea și amplificând senzația de frig. Pe parcursul zilelor de miercuri și joi vremea ca fi rece cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi și joi spre vineri în majoritatea regiunilor. Codul galben de ninsori și strat de zăpadă local consistent va intra în vigoare în ziua de 10 martie, ora 03.00 și va expira vineri, 11 martie, la ora 06.00.

În zona Olteniei și în cea mai mare parte a Munteniei, și în zona Munților Banatulul, Carpaților Merdionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri și până în dimineașa zilei de joi, temporat vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

În săptămâna 8-15 martie, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere negativă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excendetar în regiunile sudice, dar și în general deficitar în nord-est.

În săptămâna 15-22 martie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

În zilele 22-29 martie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată România. În ceea ce privește regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

În 29 martie-5 aprilie, meteorologii anunță că valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: