Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de ploi, vijelii, și grindină, în 14 județe. Cât va dura dezastrul în România

Cod galben de ploi, vijelii, și grindină, în 14 județe. Cât va dura dezastrul în România

GALERIE FOTO (2)

În această dimineață, meteorologii ANM au primit o nouă informare de vreme nefavorabilă în țara noastră. Potrivit ultimelor informații ale Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate 14 județe din România.

Avertismentul emis de meteorologi este în vigoare începând de sâmbătă, de la ora 10.00, și va continua până duminică, la ora 12.00. Aceasta înseamnă că, în cursul zilei de sâmbătă, vom avea parte de manifestări de instabilitate atmosferică, pe arii mai restrânse, inclusiv în Dobrogea, restul Munteniei și zona montană.

Cod galben de ploi, vijelii, și grindină, în 14 județe

Sâmbătă dimineață, specialiștii ANM au emis o avertizare de cod galben de ploi, vijelii și grindină în 14 județe din țară. Vizate de anunț sunt județele Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Sibiu, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița și Prahova.

Mai exact, în aceste zone ale țării noastre vor exista perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50-60 km/h) și izolat grindină.

De asemenea, cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și pe arii restrânse, în special în nordul Olteniei, de peste 50-60 l/mp. Aceste fenomene se vor produce în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local.

”În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h) şi izolat grindină”, anunţă, sâmbătă, ANM.

Previziuni meteo pentru weekend

În contextul avertizării meteorologice, este important să ne pregătim pentru ce ne rezervă vremea în acest weekend. Se așteaptă manifestări de instabilitate atmosferică pe arii mai restrânse, în special în Dobrogea, restul Munteniei și zona montană.

Având în vedere intensitatea ploilor, riscul de inundații locale este un factor important de luat în considerare. De asemenea, descărcările electrice pot duce la întreruperi de curent și alte probleme legate de infrastructură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: