Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de vijeli în 14 județe din țară. Avertizările meteorologilor

Cod galben de vijeli în 14 județe din țară. Avertizările meteorologilor

Cod galben de vijeli în 14 județe din țară.

Cod galben de vijeli în 14 județe din țară. Meteorologii au emis o alertă de Cod galben de intensificări ale vântului în mai multe județe ale țării. Codul galben vizează 14 judete din întreaga tară. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h.

Cod galben de vijeli în 14 județe din țară. Avertizările meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo Cod galben de vijelii care vizează 14 judeșe ale țării. Atenționarea meteo este valabilă în intervalul 22 iunie, ora 10.00, 22 iunie, ora 21. În cea mai mare parte a Moldovei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și local în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h, iar la altitudini mari rafelele vor depăși 90 km/h. Intensificările vântului vor fi pe arii restrânse și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în restul Transilvaniei și a zonei de munte, cu rafale de 45-55 km/h.

Cod galben de furtună în Capitală

Pompierii din Capitală au intervenit marți in mai multe zone pentru a îndepărta copaci căzuți pe carosabil, dar și pe mașini și pe un garaj, din cauza vremii rele. În București a fost Cod galben de furtună. ”Pe perioada Codului Galben, în Bucureşti s-a intervenit pentru degajarea a 18 copaci căzuti şi o intervenţie pentru degajarea elementelor de construcţie desprinse de pe o clădire. Au fost afectate 9 autoturisme şi 1 imobil”, au precizat pompierii. Pe străzile Pădureni, strada Dealul Tugulea și Oncescu Nicolae s-a intervenit pentru îndepărtarea unor copaci care au căzut pe mașini. Pe strada Măgura Florilor un copac a căzut pe garaj, fiind indepartat de echipaje specializate.

Recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență

  •  Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
    Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Ce trebuie să facem în caz de furtună

  • Îndepărtează obiectele, copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
  • Nu uita regula de salvare 30/30: adăpostește-te în interiorul unei clădiri dacă, după ce ai văzut un fulger nu reușești să numări până la 30 înainte de a auzi un tunet.
  • Rămâi în interiorul clădirii încă 30 minute după ce ai auzit ultimul tunet.
  • Fii atent la alertele și avertizările autorităților (Ro-alert, meteo, aplicația DSU)
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: