Redactia.ro
Home » Știri » Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină în 17 județe. Zonele vizate de vremea rea

Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină în 17 județe. Zonele vizate de vremea rea

Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină în 17 județe. Zonele vizate de vremea rea

Codul galben de vijelii, ploi torențiale și grindină a pus pe jar 17 județe din România, conform avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Această alertă meteo este în vigoare în intervalul 17 aprilie, de la ora 10:00, până la 18 aprilie, ora 10:00.

Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină în 17 județe

Zonele afectate, cuprinse în această avertizare, se întind din Muntenia și Dobrogea până în sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei. Fenomenele meteorologice periculoase care se vor manifesta includ intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale ce pot ajunge în general între 60 și 70 km/h, vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și, în anumite zone, chiar grindină.

Precipitațiile vor fi însoțite de cantități semnificative de apă, atingând între 25 și 30 l/mp în intervale scurte de timp, iar local chiar peste 45 l/mp în anumite zone.

Zonele vizate de vremea rea

Pe lângă codul galben, ANM a emis și o informare meteorologică pentru instabilitate atmosferică, valabilă în același interval de timp, până la ora 20:00 a zilei de 18 aprilie. Această informare vizează în special jumătatea de sud-est a teritoriului, unde se vor înregistra averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii.

Cantitățile de apă asociate acestor fenomene vor varia între 15 și 20 l/mp în intervale scurte de timp sau chiar între 30 și 40 l/mp în anumite zone. Vântul va avea și el intensificări locale și temporare, cu viteze între 45 și 55 km/h, cu precădere în sud-est miercuri și mai ales în sud joi.

Pe crestele montane se vor înregistra rafale de vânt care pot depăși 70 km/h. În plus, vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Aceste avertizări și informări meteorologice vin în contextul în care este necesară o atenție sporită din partea cetățenilor și autorităților locale pentru a face față potențialelor pericole și perturbări generate de condițiile meteorologice extreme. Este recomandat să se ia măsuri de precauție, să se evite deplasările în zonele afectate și să se urmărească actualizările și recomandările emise de autorități.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: