Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de vreme severă, în țară! 12 județe, vizate de ploi, furtuni și grindină – HARTA

Cod galben de vreme severă, în țară! 12 județe, vizate de ploi, furtuni și grindină – HARTA

GALERIE FOTO (2) Cod galben de vreme severă, în țară! 12 județe, vizate de ploi, furtuni și grindină - HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme severă. Astfel, 12 județe din țară sunt vizate de ploi, vijelii şi grindină. Iată despre ce zone e vorba și în ce interval de timp.

Cod galben de vreme severă, în țară! 12 județe, vizate de ploi, furtuni și grindină – HARTA

12 județe din nord-vestul României sunt anunțate ploi, vijelii şi grindină, potrivit Administraţiei Naţională de Meteorologie, care a emis o nouă avertizare cod galben de vreme severă pentru aceste zone.

Codul galben de vreme severă intră în vigoare de marți, 27 iunie 2023, de la ora 14.00 până miercuri noapte, 28 iunie 2023, la ora 3.00. Sunt vizate județele Botoșani, Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

Iată harta mai jos.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Cum va fi vremea în București miercuri, 28 iunie 2023

Marți, vremea în București va fi caldă, însă miercuri, 28 iunie 2023, va deveni instabilă, când vor fi posibile averse, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă marți de ANM.

De marți până miercuri la ora 9.00, vremea va fi călduroasă în București. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31-32 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade. Miercuri, între orele 9.00 și 23.00, vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade cu averse, iar cu o probabilitate mai mare după orele amiezii se pot semnala descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: