Redactia.ro
Home » Homepage » Cod galben vreme rea în România! Avertizare meteo în vigoare pentru toată țara

Cod galben vreme rea în România! Avertizare meteo în vigoare pentru toată țara

Vremea ne dă bătăi mari de cap, cu doar două săptămâni înainte de sărbătorile de Paști! Temperaturile au scăzut drastic în toată țara, iar ninsorile au reapărut în peisaj în mai multe regiuni! Când scăpăm de frig, potrivit meteorologilor.

La munte, a nins ca în plină iarnă. Acest fapt a dus la un nou strat de zăpadă considerabil în mai toate regiunile înalte.

La Vârful Omu a nins abundent. Acolo, stratul de zăpada atinge pe alocuri chiar 2 metri. Temperaturile au scăzut sub -7 grade Celsius iar vântul suflă cu putere la altitudini mari.

Și pe Transfăgărășan stratul de zăpadă este mai mare de 1,5 metri.

Însă în județul Mureș, inundațiile au făcut ravagii. Ploile din ultimele ore, mai ales în zona de munte, au dus la topirea zăpezii. Iar apele s-au umflat și au inundat curțile localnicilor.

Cod galben vreme rea în România! Când scăpăm de frig, anunțul ANM

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 – 11 aprilie, ora 21. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h.

Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Există și o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, ce urmează să intre în vigoare în următoarele ore.

Interval de valabilitate: 11 aprilie, ora 21 – 12 aprilie, ora 9. Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, brumă.

În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece în toată țara. În regiunile intracarpatice, local în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: