Redactia.ro
Home » Home » Cod portocaliu de viscol în zonele montane din zece județe. Care sunt zonele vizate

Cod portocaliu de viscol în zonele montane din zece județe. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, luni dimineața, mai multe avertizări de tip Cod Portocaliu de vânt puternic și ninsoare pentru zonele montane din zece județe. 

Care sunt zonele vizate

ANM a emis mai multe avertizări Cod portocaliu de vânt puternic și ninsoare pentru zonele montane din zece județe care sunt situate în centrul, sudul și sud-vestul țării. Potrivit meteorologilor, în zona de munte a județelor Argeș, Prahova, Dâmbovița, Gorj, Vâlcea, Caraș-Severin și Hunedoara, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi semnalate intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 120-130 km/h, dar și ninsoare.

În zonele montane din județele Alba, Brașov și Sibiu, vântul va depăși o rafală de 120 km/h, zăpada va fi viscolită și va fi determinată scăderea semnificativă a  vizibilității.Mai mult, ANM a emis și atenționări de tip nowcasting Cod galben de ceață în patru județe din sud și este, dar și de vânt puternic în cinci județe situate în nordul, centrul și estul țării. Până la ora 09.00, ceața persistă și în zona joasă a județului Neamț.

Meteorologii au anunțat că până la ora 10.00, în județul Mureș, localitățile: Curtea de Argeş, Bascov, Băiculeşti, Albeştii de Argeş, Mălureni, Merişani, Budeasa, Tigveni, Şuici, Cocu, Valea Danului, Uda, Ciofrângeni, Băbana, Valea Iaşului, Cepari, Cotmeana, Sălătrucu, Morăreşti, Drăganu, Cicăneşti şi Poienarii de Argeş, precum şi în Olt şi Dolj se va semnala ceaţă ce va determina reducerea vizibilității, local, sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Mai mult, până la ora 11.00, vor fi semnalate intensificări ale vântului, ce vor atinge la rafală 55-65 km/h, în județul Sibiu, localităţile: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Turnu Roşu, Sadu şi Boiţa.

Avertismentele de fenomene meteo periculoase imediate sunt emise pentru o perioadă de maximum 6 ore.

 

Prognoza meteo pentru Revelion

De Revelion vremea nu va fi pe placul celor care îndrăgesc zăpada. Meteorologii au anunțat temperaturi neobișnuite pentru o astfel de perioadă.

Meteorologii au transmis că, temperaturile vor fi în general ridicate, în această perioadă. Temperaturile vor fi ceva mai scăzute în zonele sud-estice. Pe 30 decembrie, vor fi între 0-6 grade Celsius în zonele mai joase, dar și ploi și ninsori. Mai mult, în noaptea dintre ani, pe 31 decembrie, vor fi între 5-6 grade Celsius, cu ploi și ninsori  la munte.

Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului în sud-est. Tot aici va mai ploua pe arii restrânse. P e de altă parte, va fi local și ceață în zonele de sud și în depresiuni. Vântul va sufla puternic la munte, dar și în zona de sud a țării. Vor fi între 7-8 grade în Banat și pe litoral.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: