Redactia.ro
Home » Știri » Cod portocaliu și galben de caniculă în România! Avertizare meteo extinsă pentru întreaga țară, marți 18 iulie 2023 

Cod portocaliu și galben de caniculă în România! Avertizare meteo extinsă pentru întreaga țară, marți 18 iulie 2023 

canicula

Cod portocaliu și galben de caniculă în România! Avertizare meteo extinsă pentru întreaga țară, marți 18 iulie 2023. Iată detaliile!

Cod portocaliu și galben de caniculă în România

România se confruntă cu condiții extreme de căldură, deoarece meteorologii au emis mai multe avertizări de cod portocaliu și galben de caniculă care vizează întreaga țară. Această situație alarmantă a determinat autoritățile să solicite precauții sporite și măsuri de protecție împotriva temperaturilor ridicate.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de val de căldură. Aceasta se aplică în toate zonele de câmpie și podiș, unde se preconizează o intensificare a valului de căldură. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi ridicat. Se estimează că temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce cele minime vor fi cuprinse între 17 și 23 de grade Celsius.

În plus, un cod portocaliu a fost emis pentru zonele Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. În aceste regiuni, valul de căldură va persista și canicula se va intensifica. Temperaturile maxime se vor situa în general între 37 și 39 de grade Celsius, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele se vor încadra între 18 și 24 de grade Celsius.

Avertizare meteo extinsă pentru întreaga țară, marți 18 iulie 2023

Situația nu se ameliorează în zilele următoare, având în vedere că un cod galben a fost emis și pentru ziua de marți, 18 iulie. Sudul, sud-estul și unele zone din vest și centrul țării vor fi afectate de valul de căldură, cu temperaturi maxime între 33 și 37 de grade Celsius și minime între 17 și 22 de grade Celsius. De asemenea, pentru aceeași zi, a fost emis un cod portocaliu de caniculă pentru Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei. Aici, temperaturile maxime se vor situa în general între 38 și 39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat, cu un ITU care va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele se vor situa în general peste 20 și 22 de grade Celsius.

Se așteaptă ca valul de căldură și disconfortul termic să persiste, în special în regiunile sudice, în zilele următoare.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: