Redactia.ro
Home » Știri » Cod roșu de inundații în România. Care sunt județele afectate de precipitațiile din ultimele ore

Cod roșu de inundații în România. Care sunt județele afectate de precipitațiile din ultimele ore

Cod roșu de inundații în România

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis o avertizare de Cod galben de inundații pe râuri din județele Iași, Vaslui și Galați și o avertizare de cod roșu pe râuri din patru județe.

Cod roșu de inundații în România. Care sunt județele afectate de precipitațiile din ultimele ore

Hidrologii au emis marți, 29 septembrie, o avertizare de cod roșu de inundații pe râuri din județele Vaslui și Galați. Specialiștii anunță depășiri ale cotelor de pericol pe răuri din bazinul hidrografic Elan. Din cauza precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, și a celor prognozate și propagării, în următoarele ore pot avea loc scurgeri importante pe versanți, torenți, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte puternice de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Elan, din județele Vaslui și Galați.

Totodată, specialiștii menționează că fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Elan. Avertizarea de cod roșu va expira marți, la ora 15.00.

Avertizare de cod galben de inundații

INHGA, a emis, marți, o avertizare de cod galben de inundații pentru județele Covasna, Brașov, Prahova și Buzău. Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, și a celor prognozate și propagării, pot avea loc scurgeri masive pe versanți, torenți, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice Teleajan, bazin amonte S.H Vălenii de Munte, Buzău, bazin amonte S.H Nehoiu, din județele Covasna, Brașov, Prahova și Buzău.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și instensitate mai mare pe unele râuri mai mici din bazinele hridrografice Teleajan, bazin amonte ac. Mâneciu, Buzău, bazin amonte ac. Siriu. Avertizarea va expira marți la ora 14.00

De asemenea, hidrologii au emis și un cod galben de inundații pe râurile din județele Iași, Vaslui și Galați, până la ora 14.00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: