Redactia.ro
Home » Știri » Cod roșu de inundații în România. Care sunt zonele vizate, potrivit hidrologilor

Cod roșu de inundații în România. Care sunt zonele vizate, potrivit hidrologilor

cod rosu de inundatii

Cod roșu de inundații valabil în România. Este vorba de râuri din județe din Buzău și Vrancea. Cantitatea de precipitații va fi însemnată, astfel că râurile se vor umfla și este posibil să aibă loc inundații.

Cod roșu de inundații valabil în România

Hidrologii au transmis un avertisment prin care anunță că există un cod roșu de inundații în anumite zone din țară. Astfel, marți până la ora 20 există șanse mari de inundații în județele menționate, adică Vrancea și Buzău.

De asemenea, tot în Buzău va fi cod portocaliu de inundații, din cauza cantităților mari de precipitații.

Mesajul transmis de hidrologi pentru zonele afectate de inundații

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazinele afectate vor fi Slănic, Câlnău – bazin superior amonte S.H. Costomiru, Râmnicu Sărat – bazin superior amonte S.H. Tulburea, anunță hidrologii.

Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Slănic, Câlnău – bazin superior amonte S.H. Costomiru, Râmnicu Sărat – bazin superior amonte S.H. Tulburea, județele Buzău și Vrancea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Slănic – bazin superior amonte S.H. Lopătari.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

În România, inundațiile au făcut ravagii în ultima vreme, iar mai mulți oameni și-au pierdut chiar și viața din cauza acestora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: